banner2779
banner2752
banner2750

TASAVVUF MUSİKİSİ KOROSU’NDAN DUYGULANDIRAN KONSER
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Türk Tasavvuf Musikisi Korosu her ay düzenleme kararı aldığı Tasavvuf Müziği Konserlerine devam ediyor. Koro bu ay da yine gönüllere taht kuran bir konser verdi. Birbirinden güzel ilahilerin seslendirildiği konserde, vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı.

 

KONSERE YOĞUN İLGİ

Türk Tasavvuf Musikisi Korosu’nun konseri Leyla Atakan Kültür Merkezi Dr. Şefik Postalcıoğlu Salonu’nda gerçekleştirildi.  Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi yönetimindeki koro, yıllardır meşkettiği eserlerden oluşan bir repertuarla izleyenlerin karşısına çıktı. Konseri vatandaşlarla birlikte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hasan Aydınlık da izledi.

 

İLK BÖLÜMDE SOLO ESERLER

Koro konserin ilk bölümü koro elemanlarından şef yardımcısıKadir Dalca'nın solistliğindeki hicaz, segah ve hüzzam makamında sevilen ilahilerin seslendirilmesiyle başladı. İkinci bölümde ise Kadiri İlahileri okundu.

 

DEVRAN ZİKRİ DUYGU DOLU ANLAR YAŞATTI

Konser, Arabzâde Vakfı dervişlerinin "devran zikri" ile süslendi. Vatandaşlardan büyük ilgi gören bu bölümde, salonda duygu dolu anlar yaşandı.

 

GELECEK AYKİ KONSER

Büyükşehir Belediyesi Türk Tasavvuf Musikisi Korosu’nun gelecek ayki konseri ise 15 Ocak Cuma akşamı düzenlenecek. Ücretsiz konser Gebze Osman Hamdi Bey Salonu'nda gerçekleştirilecek. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751