banner2779
banner2752
banner2750

TAŞERON İŞÇİYE '100 GÜN' MÜJDESİ
 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Naci Ağbal,  işçilerin ya alınması konusunda 100 gün içinde yasal düzenlemenin yapılacağını belirterek, "Kişi 100 gün içinde, hangi işte çalışıyorsa kamuya alınacağını bilecek" dedi. Seçim sonrası yapılacakları anlatan Ağbal şöyle devam etti: 

MAAŞLAR ARTACAK 
"Mesela emekli maaşlarında yapacağımız artışı kanunla yapacağız, gençlere, çiftçilerimize birtakım vaatlerimiz var. Seçim döneminde vaat olarak ne söylediysek, bunların hepsini ilk 100 günde hayata geçireceğiz. Bunlar için gerekli olan yasal çalışmayı bu süre içinde tamamlayacağız. Özellikle ücret artışları ve sosyal destekler, bunların hepsi ilk 100 günde realize edilecek. Taşeron işçilerin kadroya alınması konusunda ise Bakanlar Kurulu kararı çalışmaları zaten bir noktaya gelinmişti, hazır. Onun son bir kez üzerinden geçilir. Sonra da asıl işlerde çalışanların kadroya geçirilmesi için yasal düzenleme yapılması gerekiyor. İlk 100 gün içinde bunun da yasal düzenlemesi yapılacak ama bu kişilerin müracaatı, bunların değerlendirilmesi ve kadroya alınmaları 100 gün içine yetişebilir veya yetişmeyebilir ama bunu bir yıl içinde olacak diye söylemiyorum. Yasa 100 gün içinde çıkar, uygulaması hemen başlar. Kişi 100 gün içinde, hangi işte çalışıyorsa kamuya alınacağını bilecek."

REFORMLAR BAŞLAYACAK
Vaatler için yasal olarak ne gerekiyorsa, bunların süratle yapılacağını belirten Ağbal, ilk 100 günde bütçenin hazırlanacağını, Orta Vadeli Programın revize edileceğini, hazırlanan reformların hayata geçirileceğini, vaatlerle ilgili yasal düzenlemelerin yapılacağını ve yatırım ortamının iyileştirilmesi için çalışmaların hızlandırılacağını kaydetti.

kaynak: takvim
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751