TAŞERON  İŞÇİYE KADRO GELİYOR
 Kamu kurumlarında çalışan ların merakla bekledikleri yasal çalışma başladı. Yaklaşık 1.5 milyon taşeron işçi için, geçtiğimiz dönemde çıkan torba yasa ile değişik haklar verilmişti. lerin yıllık izinleri, tazminat hakları ve maaşları güvence altına alınmıştı. Ardından kamuda i yapanların belirlenmesi için Bakanlar Kurulu kararı beklenmeye başlamıştı. Bu konuda Maliye Bakanlığı bir çalışma başlatarak ya geçecek i belirliyor. Karayolu işçilerinin kadroya geçtiğinde Başbakan Ahmet Davutoğlu diğer kamu kurumlarındaki asıl işi yapan taşeron işçilerin de kadroya geçeceği müjdesini vermişti. 

ASIL İŞ KRİTERİ 
Edinilen bilgiye göre, çalışma ile kamu kurumlarında hangi hizmetlerin dışarıdan alınacağı hangilerinin ise asıl iş sayılacağı tespit ediliyor. Buna göre asıl işi yaptığı belirlenentaşeron işçiler kadroya geçecekler. Söz konusu çalışma bittiğinde tasarı Bakanlar Kurulu'na sunulacak ve kamuoyuna duyurulacak.

kaynak: takvim
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817