Taşımacılıkta yeni dönem başlıyor
 Körfez 10 Nolu Toplu Taşıyıcılar Kooperatifi tarafından deneme amacıyla alınan Karsan tarafından üretilen 8 metrelik ‘’Atak’’ adlı halk otobüsü Körfez-İzmit arasında deneme seferlerine başladı.

Alınan bilgiye göre, sınıfının en iyilerinden ve az yakıt kullanan araç tipi olarak belirtilen 8 metrelik halk otobüsü, deneme amaçlı olarak ilk kez Körfez hattına verildi. 10 Nolu Toplu Taşıyıcılar Kooperatifi tarafından alınan otobüs, test aşamasında beğenildiği taktirde 40 adet daha alınacak. Kooperatif Başkanı Bünyamin Koç, hatta görev yapan 112 araç olduğunu söyleyerek, ‘’Bunların bir bölümü yenilendi ve tamamına yakını engelli vatandaşların faydalanabileceği şekilde dizayn edildi. Bu araçlar beğenilirse kısa zamanda kullanılan otobüslerle takas yoluyla değiştirilecek ve yenilenecek’’ dedi.

25 +1 kapasiteli Atak otobüsleri, Körfez’den sonra Kocaeli’nde ki diğer hatlara da dağılacak ve yaklaşık 200 otobüs verilecek. Değeri 206 bin liradan başlayan otobüsler, engellilerin çok rahat kullanabileceği şekilde düzenlendi ve tabanı yere çok yakın olduğu için sarsıntı yapmıyor, çok az yakıt yakıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817