banner2779
banner2752
banner2750

Taşkent’te Sümeyye’den Gümüş Madalya
 Judoda yıllık takvimin en önemli buluşmalarından sayılan Grand Prix serisinin Özbekistan ayağına Türkiye gümüş madalya ile başladı. Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te düzenlenen Grand Prix’nin ilk gününde Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor’un  milli sporcusu Sümeyye Akkuş, gümüş madalya kazandı. Bu başarıyla hanesine 180 puan yazdıran Sümeyye Akkuş, dünya sıralamasında 15. basamağa kadar yükseldi.

 

282 SPORCU YARIŞTI 

42 ülkeden 282 judocunun yarıştığı organizasyonda 48 kiloda tatamiye çıkan Sümeyye, sırasıyla Brezilyalı, İsrailli ve Moğol rakiplerini geçerek finalist oldu. Yarı finalde dünya dokuz numarası Moğol rakibini eleyen Sümeyye, altın madalya mücadelesinde Londra Olimpiyatı üçüncüsü Belçikalı Charline van Snick ile karşılaştı.

 

KRİTİK PUANLAR KAZANDI

Sümeyye, formda rakibi Van Snick karşısında maçın başında ceza ile geri düştü ancak mücadeleyi bırakmadı ve rakibine de ceza aldırıp, maçı “Golden Score”a taşıdı. Altın puanda, 52. saniye geride kalırken, rakibinin yaptığı tekniği önleyemeyen Sümeyye, yuko puanıyla düştü ve maçı kaybetti.Zorlu rakiplerin arasından sıyrılıp, Taşkent’te ikincilik kürsüsüne çıkan milli judocumuz, dünya sıralaması adına kritik puanlar kazandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751