banner2779
banner2752
banner2750

Taşköprü Hasat Sonu Festivali coşkulu bir şekilde başladı
 Bu yıl 13’ncüsü düzenlenen Taşköprü Hasat Sonu Festivali, mehteran gösterisinin ardından yapılan açılış töreni ve okunan mevlid-i şeriflerle başladı

 

Mehteran yürüyüşü yapıldı

Derince’ye bağlı İshakçılar’da gerçekleşen ve artık gelenekselleşen Taşköprü Hasat Sonu Festivali’nin bu yıl 13’ncüsü düzenleniyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Derince Belediyesi’nin katkılarıyla organize edilen festivalin bu yılki bölümü yine üç gün boyunca devam edecek. Taşköprü Hasat Sonu Festivali’nin açılış töreni İshakçılar’da kılınan Cuma Namazı’nın ardından start aldı. Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, muhtarlar, meclis üyeleri, Taşköprülüler dernek başkan ve yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, din adamları ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılış töreninde ilk olarak mehteran yürüyüşü gerçekleştirildi.

 

Başkan Bulut yalnız bırakmadı

Er meydanına kadar mehteran eşliğinde yapılan yürüyüşün ardından protokolün katılımlarıyla festivalin açılış töreni yapılarak, kurdele kesildi. Açılış esnasında kısa bir konuşma yapan Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, hasat sonu festivalinin hayırlara vesile olmasını temenni ederek üç gün sürecek bu etkinliğin insanlar arasındaki dayanışmayı daha da pekiştireceğine inandığını ifade etti. Açılış töreninin ardından mehteran takımının gösterisiyle devam eden programda hocalar Kadir Korkmaz, Faruk Çoban, Necati Adıgüzel, İbrahim Demiröz, Serkan Vardar, İlhami Demir ve Mehmet Ali Karadalı Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulundu. Derince Müftü Vekili Zeynel Abidin Akduman’ın dua ettirmesiyle sona eren ilk günkü programda ayrıca katılımcılara yemek ikramında bulunuldu.

 

Yağlı güreşler ve atlı gösteriler yapılacak

Programın sona ermesinin ardından Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut ve protokol bir süre tarım ve hayvancılık fuarında kurulan stantları gezerek yapılan çalışmalar ve yeni araçlarla ilgili bilgi aldı. Ramazan Çelik’in düzenlediği halk konseriyle ikinci gün etkinliklerinin de gerçekleşeceği festival kapsamında son güne ise güreşler damga vuracak. 14 Eylül Pazar (Yarın) günü gerçekleşecek olan festivalin üçüncü gün etkinliklerinde yapılacak olan yağılı güreşlere 2014 yılı Tarihi Kırkpınar Güreşleri Birincisi Fatih Atlı ve ikincisi İsmail Balaban da katılacak. Programın son gün etabında ayrıca rahvan at yarışları ile İstanbul Atlı Okçuluk ve Tarihi Atlı Savaş Sanatları Kulübü’nün gösterileri de yer alacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751