banner2779
banner2752
banner2750

Taşköprülülerin Aşuresinde izdiham vardı



Körfez Taşköprülüler Derneği geleneksel Muharrem Ayı Aşure İkramı programı çerçevesinde Yeniyalı Merkez Cami avlusunda  vatandaşlara aşure dağıttı.

Körfez Taşköprülüler Derneği , her Muharrem Ayında gerçekleştirdiği aşure ikramı programı kapsamında bu yıl Yeniyalı Merkez Cami avlusunda halka aşure dağıttı. 'Aşure Ayınızı Kutlarız' afişi altında yüzlerce Körfez'liye aşure ikram edildi. Vatandaşlar ikram edilen aşurelerden alabilmek için sıraya girdi.

Düzenlenen proğrama Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan, Başkan Yardımcısı Selattin Kabadayıoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Engin Koyun, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Allak, Körfez Muhtarlar Dernek Başkanı Engin Öztürk, Derince Nufus Müdürü Suat Demir ve çok sayıda kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Körfez Taşköprülüler Derneği Başkanı Öznur Gökkaya, aşure dağıtmanın kendileri için geleneksel hale geldiğini söyledi.


Üzüntülü olayları toplumsal barışa dönüştürüp bir tatlı ile barışın öneminin dile getirildiğini anlatan Gökkaya, “Anadolu insanı Anadolu’nun her yerinde aşure tatlısını birbirine ikram ederek, bir sevgi, bir muhabbet zinciri oluşturmuştur. Derneğimizde  ahilik kurumundan referans alan bir kurum olarak, temelinde sevgi, kardeşlik, üretim, paylaşım olan bir dernektir. Biz de bugünkü aşureyi dağıtırken, toplumsal barışın, sevginin, muhabbetin oluşmasına vesile olsun diye bunu yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Aşure’nin farklı ürünlerden meydana gelerek farklı bir tat oluşturduğunu hatırlatan Gökkaya, “Bugün ülkemizde insanlar farklı düşünceden, farklı inanç grubundan, farklı yapıdan olabilirler ama bir Türkiye paydasında aşure tadı gibi bir Türkiye oluşturabiliriz. Buna vesile olsun. Bu tatlıyı insanlar toplumsal barışa da bir katkı vermesi düşüncesiyle yerlerse bizim maksadımız hasıl olmuş olur. Aşure tadında bir Türkiye istiyoruz. Farklılıklarımızın zenginlik olarak algılandığı, tat olarak algılandığı bir Türkiye. Bugün buna çok ihtiyacımız var. Ülkemizde birinci mesele toplumsal barışın inşası, tesisi. 'Tarihi olayları bugün bir tatlıya bağlayalım' düşüncesiyle tatlı ikram ediyoruz” dedi.





Körfez Belediyesinin CHP li meclis üyesi Tayfun Balıkçı arkadaşlarıyla birlikte aşurenin tadına baktı










Dernek Başkan Yardımcısı Mali Müşavir Suat Yüksel başkan Pehlivan'a aşure ikramı yaptı. Pehlivan, Aşurenin tadına baktıktan sonra Allah kabul etsin, birlik ve beraberliğimiz bozulmasın inşaalah'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
SAMET ÇAKIR 11 yıl önce

burhan abimiz çok mütevazi davranmıssın 2000 kap deil 3000 kap olmasına rağmen bizim misafirperverliğimize 3000 kap bile yeterli gelmedi gelen misafirlerimizin herbirine ayrıca teşekkür ederiz.

Avatar
Yön. Kur. Üyesi Murat Tezel 11 yıl önce

mübarek muharrem ayında güzel bir etkinlik oldu. allah kabul ve makbul eylesin tüm emeği geçen herkese teşekkür ederim allah her yıl devamını nasip etsin.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751