TATİLDE DERS YOK, KAMP VAR
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın Yuvacık Aytepe mevkiinde bulunan kamplarda, Kocaeli’ndeki gençler ağırlanmaya devam ediliyor.

 

ÖĞRENCİLER KAMPLARDA STRES ATIYORLAR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 7’den 27’ye tüm gençler için düzenlediği kamplar büyük ilgi görüyor. Doğa yürüyüşleri, spor etkinliği (paintball), kitap okuma, bilgi yarışması, kişisel gelişim seminerleri gibi etkinliklerin olduğu kamplara ilgi büyük. Cuma akşamı başlayıp hafta sonu boyunca devam eden kamplar, yarıyıl tatili dolayısıyla, hafta içi de gençleri ağırlıyor. Gençlik kampları yarıyıl tatilinde gençlerin okul streslerini üzerlerinden atmaları için iyi bir fırsat oluyor. Gençlik liderlerinin önderliğinde her hafta sonu farklı bir grup öğrenciye kamp deneyimi yaşatılan gençlik kamplarında, öğrenciler doğayla iç içe şehrin gürültüsünden uzakta dinlenme imkânı buluyor.

 

DOĞAL GÜZELLİKLERİ KEŞFEDİYORLAR

Farklı illerden üniversite eğitimleri için ilimize gelmiş olan öğrenciler de bu kamplar sayesinde kentimizin doğal güzelliklerini keşfederken bir yandan da bol bol kitap okuma imkânı buluyor. Yapılan doğa yürüyüşleriyle kentin doğal güzelliklerini keşfeden öğrenciler, birbirinden güzel yerleri gezip görme fırsatı buluyor. Bir nebze olsun teknolojiden uzak kalarak birbirleri ile tanışıp yeni dostluklar kurma fırsatı bulan gençler, kamplarda düzenlenen takımlar arası paintball turnuvası etkinlikleriyle, takım ruhuyla hareket etmenin önemini kavrıyor.

 

SICAK SOHBET ORTAMI VE BİLGİ YARIŞMALARI

Soğuk kış günlerinde sıcak sohbetlerle gençlerin kaynaştığı kamplarda, öğrenciler arasında bilgi yarışmaları düzenleniyor. Kazanan gruplara küçük hediyelerin verildiği yarışmalarda öğrenciler kendilerini ifade edebilme yeteneklerini geliştiriyor. Öğrenciler gençlik liderleri ile birlikte, unutulmaya yüz tutmuş köy oyunlarını oynayarak adeta geçmişe yolculuk ederken eski oyunları yaşatmanın sevincini yaşıyor. Kampın çok yararlı geçtiğini ifade eden öğrenciler, kampların bundan sonrada devam etmesi konusundaki isteklerini dile getirirken kampın düzenlenmesinde emeği geçenlere de teşekkür etti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817