banner2779
banner2752
banner2750

TATİLİN TADINI ÇIKARDILAR
  

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Müzeler Müdürlüğü’ne bağlı Kocaeli Bilim Merkezi, yarıyıl tatilinde öğrenciler için ”Eğlenceli Bilim Akademisi” adı altında atölye çalışmaları yaptı. Tatilin ilk haftasında 6-10 yaş grubuna yönelik, ikinci haftasında ise10-15 yaş grubuna yönelik yapılan atölyelerde öğrenciler hem eğlendi hem de öğrendi. Özellikle anne ve babalar çocuklarının verimli bir tatil geçirmesinden çok memnun oldular.

 

HEYECANLANLARI GÖRÜLMEYE DEĞERDİ

6-15 yaş grubundaki öğrencilere,  eğitmenler eşliğinde 4 farklı atölye uygulamasının yanı sıra 2 adet de bilimsel oyun etkinliği yapıldı. Etkinliğe katılan ziyaretçiler, 3 adet alan düzenek bölümlerini de rehberler gözetiminde bağımsız şekilde kullandılar. Çocukların heyecan ve merakla atölye çalışmalarına katılmaları görülmeye değerdi.

 

POLİMER ELDE ETTİLER

Çocuklar,  Kar Küresi atölye çalışmasında; doğada yok olması zor olan maddelerin nasıl değerlendirileceğini öğrendiler. Making Slime atölyesinde tutkal ve borax kullanarak oynanabilir basit bir polimer elde ettiler. Elektronik Devre atölyesi sayesinde ise televizyonun iç yapısında, kumandada, ışıklı animasyonlu tabelalarda ve buna benzer çoğu yerlerde gördüğümüz elektronik kartlar ve bu kartlarda kullanılan devre elemanlarının yapısı, ve bunların birleştirilerek nasıl çalıştırıldığı hakkında fikirler kazandılar.

 

 0 262 3257559 NO’LU TELEFONDAN RANDEVU ALINACAK

Çocuklarının hafta içi ve hafta sonu yapılan atölye çalışmalarına katılmasını isteyen vatandaşların 0262 325 75 59 no’lu telefondan randevu almaları gerekiyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751