Tavuk çiftliğinde ölüme 2 gözaltı
 Edinilen bilgilere ve iddialara göre; Körfez İlçesi Himmetli Mahallesinde meydana gelen olayda, bir tavuk çiftliğinde çalışan Abdulseddar Abdulkayyum Hudayberdi, devrilen iş makinesinin altında kaldı. Ağır yaralanan Hudayberdi, yine iddialara göre tavuk çiftliği sahibi B.Ç. ile çalışanları A.K. ve Y.S. tarafından Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne getirdi.Ağır yaralı işçi ameliyata alındı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

GÖZALTINA ALINDI

Yaralı işçiyi hastaneye getirdikleri öğrenilen çiftlik sahibi B.Ç. ve çalışanları, Hudayberdi’yi Derince’de yol ayrımında yerde yatarken bulduklarını iddia edip, hastaneden ayrıldı. Ancak Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı. Yapılan soruşturmada, ölen işçinin kaçak olarak B.Ç nin yanında çalıştığı belirlendi. Bunun üzerin çiftlik sahibi B.Ç ile A.K. ve Y.S ‘nin gözaltına alındı.

KAÇAK ÇALIŞTIĞI İÇİN

Jandarma’da çiftlik sahibinin ifadesini değiştirdiği; Hudayberdi’nin, yanında bulunan arkadaşı ile aracı izinsiz aldıklarını,dolaştıkları sırada kaza yaptıklarını ve kazayı Hudayberdi’nin yanında bulunan arkadaşının haber verdiğini söylediği öne sürüldü. Ayrıca B.Ç’nin olayı haber alınca hemen olay yerine gidip yaralı işçiyi hastaneye kaldırdıklarını, ancak işçinin belgeleri olmadığından ve kaçak olarak çalıştığı için endişeye kapılarak kendisini tanımadıklarını ve yolda bulduklarını söylediğini kabul ettiği bilgisine ulaştı. İşlemleri tamamlanan şahıslardan Y.S serbest kalırken, B.Ç ile Afganistan uyruklu A.K. Kocaeli Adliyesine sevk edildi. B.Ç’nin yakınları adliye önünde görüntü almak isteyen basın mensuplarına saldırdı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817