TDED Gebze Şubesi’ni protokol açtı
GENİŞ KATILIM

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği’nin Gebze şubesi, düzenlenen açılış töreniyle hizmete girdi. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in ev sahipliğinde düzenlenen açılış törenine Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Derneğin Genel Başkan Vekili Üzeyir İlbak, yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı, İl Kadın Kolları Başkanı Oya Tunçel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Vasfiye Demir, belediye başkan yardımcıları Nilay Ayran, Ahmet Kisbet, başkan danışmanı Şakir Bitmez, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda seçkin davetli katıldı.

DİL MİLLETİN HAZİNESİDİR

Sultan Orhan Camii’nin yanında bulunan ve restorasyonu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tefrişatı da Gebze Belediyesi tarafından yapılan derneğin Gebze şubesinin açılışında ilk sözü; Genel Başkan Vekili Üzeyir İlbak aldı. İlbak’ın derneğin kuruluş amacı ve çalışmaları hakkında bilgi verdiği selamlama konuşmasının ardından kürsüye çıkan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Dil milletlerin en kıymetli hazinelerinin başında gelir. Diline sahip çıkmayan, dilini geliştirmeyen milletler millet olma vasfını kaybetmeye başlar. İletişim teknolojilerinin dünyamızı adeta bir köy haline getirdiği günümüzde; Türkçemizi canlı kılmak, yabancı dillerin işgalinden kurtarmak elzem hale gelmiştir.

YABANCILAŞMAYA SAVAŞ

Türkçeyi güzel konuşmak, Türkçe’nin güzel konuşulması sağlamak; bu millete ve gelecek kuşaklara yapılacak en büyük iyiliktir. Bizler Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Gebze Şubesi’ni işte bu amaç ve düşüncelerle kurduk. Bu tarih ve güzide mekanda hizmet vermesi için bizlere destek veren Büyükşehir Belediyemizin değerli başkanına ve yöneticilerine huzurlarınızda teşekkür ederim. Tüm Türkçe sevdalısı kardeşlerimize, derneğimizde aktif olmaya, Türkçemizin bozulması ve yabancılaşmasına karşı proje üretmeye davet ediyorum. Gebze’mize hayırlı olsun” dedi.

YAZARLARDAN TAM NOT

Başkan Köşker’in ardından söz alan Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan ise konuşmasında, Türkçe’nin korunması ve doğru konuşulmasına katkı sağlayacak derneğin Gebze şubesinin kurulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konuşmaların ardından derneğin açılış kurdelesini ilçe protokolü birlikte kesti. Açılış töreninin ardından konuklara katılan ve Gebze Belediyesi’nin düzenlediği demokrasi paneli için Gebze’ye gelen; Star Gazetesi Yazarı Ahmet Kekeç, Tarihçi Prof. Dr. Mehmet Çelik, Yazar ve TV yapımcısı Turgay Güler dernek yöneticilerine çalışmalarında başarılar dileyerek, Başkan Köşker’i sağladığı katkılardan ötürü kutladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817