banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Tecavüz davasında arbede çıktı

13 YAŞINDA TECAVÜZE UĞRADI

Gölcük’te oturan 13 yaşındaki Ö.Y. geçen yıl birden fazla kişinin tecavüzüne uğradığını ağzından kaçırmış, olayı öğrenen anne, durumu polise bildirmişti. Yapılan soruşturma kapsamında biri astsubay olmak üzere 8 kişi tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Dava kapsamında C.B., U.A. astsubay F.V.B., Ş.T., A.E.T, İ.K., E.D., S.A. ve U.N.K. tutuklanırken, C.O. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Dünkü duruşmaya tutuklu sanıklar ile tutuklu sanıkların çok sayıda yakını katıldı.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETE HAYIR

Duruşma öncesi Kadın Platformu üyeleri, her duruşmada olduğu gibi yine adliye önünde bir araya geldiler. Platform adına konuşan Meliha Kaplan, kadına yönelik şiddet ve kadın düşmanlığı yok olana kadar nöbet tutmaya devam edeceklerini belirterek. “Erkek tecavüzleri son bulana kadar burada olacağız” dedi. Daha önceki duruşmalara katılmayan Ö.Y. dünkü duruşmaya ilk kez katıldı.

TAHLİYE VE KAVGA

Tüm sanıkların salondan çıkarılmasından sonra Ö.Y. salona alındı, ifade verdi, gizlice getirildiği gibi gizlice götürüldü. Bu arada yaşları küçük olan 4 sanığı tahliye edildiğini öğrenen Kadın Platformu üyeleri, bunu protesto ederek slogan atmaya başlayınca, tahliye edilen tutuklu yakınlarıyla kapıştılar. Arbedeyi araya giren güvenlik güçleri ayırdı. Mahkeme yaşı küçük olan Ş.T., S.A., E.D. ve İ.K. adlı tutuklu sanıkları tahliye ederken, diğer 4 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi, duruşma 8 Ocak 2014 tarihine ertelendi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826