Tefecilere borcu yüzünden intihar etti

Derince’de tefecilere olan borçları nedeniyle bunalıma giren 60 kişi ablasının evinde av tüfeğiyle intihar ederek yaşamına son verdi. Alınan bilgiye göre uzun bir süre önce eşinden boşanan Mahmut Kaval (60) bir süredir Derince Yenikent Mahallesi Görkem Sokak Esnaflar Yapı Kooperatifi C 4 blok kat 5 adresinde ikamet eden kardeşi Emine Erdem’in yanında kalıyordu. İddiaya göre bir süredir maddi sıkıntı içinde olan Mahmut Kaval’ın kredi kartına ve tefecilere borcu vardı.

 

Silahla tehdit edildi
Mahmut Kaval, öğlen saatlerinde Bekirpaşa Üçyol üzerinde isminin Şahin olduğu öğrenilen alacaklısı ile tartıştı. İddiaya göre Şahin isimli şahıs Kaval’ı silahla tehdit etti. Olaydan sonra Derince Yenkent Mahallesi’ndeki ablasının evine gelen Kaval, ablasını markete yolladı. İntihar etmeden önce 2 sayfa mektup yazan Kaval, evde bulunan av tüfeğini çenesinin altına yaslayarak tetiği çekti. Marketten dönen kardeşi ağabeyini kanlar içinde bulunca durumu hemen sağlık ekiplerine haber verdi.

 

Bıraktığı mektupta her şeyi anlattı
Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaptıkları kontrollerde Kaval’ın yaşamını yitirdiğini belirledi. Olay yerine gelen polis ekipleri tarafından yapılan incelemelerin ardından Kaval’ın cenazesi otopsi yapılmak üzere İzmit Asri Mezarlık Morgu’na kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlatırken SSK emeklisi ve 2 çocuk babası olan Mahmut Kaval’ın intihar etmeden 1 gün önce yazdığı mektupta şu satırlara yer verdi:

 

Mahmut Kaval’ın intihar etmeden bir gün önce yazdığı satırlar
Ben Mahmut Kaval. Kredi kartlarımı K.Y. benden, kendisi kullanması için istedi. Ben de evimi satmıştım. Kredi kartlarıma 57 Bin 570 lira yatırarak, K.Y.’ye teslim ettim. Beş ay sonra kartlarımı geri istedim ve kendisi kartlara 56 Bin 850 lira yine dolu olarak bana teslim etti. Ben de kartlarımı geri alarak, kartları iptal ettirdim. Hesap gördük benden 20 Bin lira alacağı olduğunu söyledi. Bu borcun 5 Bin lirasını benden habersiz yeğenime vermiş. Ben bu 5 Bin lirayı kabul etmeyerek, param da olmadığı için arkadaşım S.A.’dan 16 Bin liralık çek alıp kendisine verdim, hesabımız kapandı. Ancak aradan dört ay geçti. Beni arayarak, benden 41 Bin lira borcun var diyerek, benden para talep etti. Ben de kendisine borcum olmadığını, borcum varsa elinde alacağı olan belgelerle savcılığa suç duyurusunda bulun dedim. Kanun beni borçlu görürse, o zaman alacağını alırsın, dedim. Fakat benim telefonumu arkadaşlarına vererek, tehdit yoluyla benden 41 Bin lira talep etmektedir. Benim K.Y.’ye borcum yoktur. Benim ruh halimi bozdu ve onun yüzünden intihar etmeyi düşünüyorum. En kısa zamanda bunu gerçekleştireceğim. Canıma kıyma nedenim K.Y.’dir. Ona hiçbir borcum yoktur. Bu yazıyı her ne kadar ruh halim bozuk olarak yazsam da, aklım başımda olarak yazıyorum. Hakkınızı helal edin. 10.09. 2014” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817