Telefon dolandırıcılarını yakalatan baba anlattı
 Kocaeli’nin Körfez İlçesi’nde yaşanan ve FETÖ adı kullanılarak gerçekleştirilmek istenen telefon dolandırıcılığına engel olarak, 2 zanlının yakalanmasını sağlayan Fatih Kivisoğlu, yaşadıklarını anlatarak, o anda oğluna zarar verilebileceği düşüncesi ile çok kızdığını ve askerlik görevini yaparken izinli olarak evde bulunan Alper Kivisoğlu’yla birlikte suçluları yakalattıklarını söyledi.

Telefon geliyor

Körfez İlçesi Mimar Sinan Mahallesi Gonca Sokak’ta oturan Fatih Kivisoğlu, servisçilikle evinin geçimini sağlıyor. Oğlu Alper Kivisoğlu ise vatani görevini yapıyor de ve olay günü de izninin son günlerini kullanıyordu. Alper Kivisoğlu’nu arayan ve kendilerini savcı, polis olarak tanıtan kişiler, ‘’Annen ve babana ait kimlikler FETÖ terör örgütünün elinde. Bu kimlikler kullanılarak bir kuyumcu soygunu yapıldı ve çalınan altınların yarısı elimizde. Diğer yarsının ise evde saklandığı düşünülüyor. Bize evde ne kadar altın ve para varsa bir torbaya koyup gelecek olan polis arkadaşlara ver. Karşılaştırma yaptıktan sonra evde arama yapılacak’’ denildi.

Babasını aradı

İzninin son iki gününde telefon dolandırıcılarına denk gelen Alper Kivisoğlu, bir taraftan telefonla konuşurken, diğer taraftan da babasını aramayı başardı. Durumu öğrenen baba hemen polise gitti ve hazırlıklar yapıldı. Polisin talimatı ile oğlunun yanına giden baba Fatih Kivisoğlu, tüm konuşmaları ve buluşma noktasını emniyete aktardı. Polis verilen buluşma noktası olan Yarımca Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde Atatürk Anadolu Lisesi arkasında tuzak hazırlarken, durakta da sivil ekiplerle telefonla konuşanları takibe aldı. Bir süre sonra Alper elinde çok miktarda para ve altın olduğunu söylediği ama boş olan çanta ile buluşma yerine geldi. İki şahısta çantayı almaya gelince operasyon başladı ve şahıslar kıs kıvrak yakalandılar.

Babanın uyanıklığı ve Körfez İlçe Emniyet Müdürlüğünün başarılı çalışmasıyla gözaltına alınan A.K. ve Ş.E. nin sorgulamaları başladı. Fatih Kivisoğlu, halkın bu konularda duyarlı olmasını ve polisin defalarca telefondan bu tür isteklerde bulunmayacağının açıklandığını belirterek, vatandaş yardımı ile suçluların yakalanabileceğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817