banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

TEMİZ ÇEVRE TEMİZ KÖRFEZ
 Yürüyüşe İlgi Üst Seviyedeydi

Eğitim öğretime devam eden öğrencilerde çevre ve doğa bilincinin gelişmesine katkıda bulunmak,  Çevre ve doğaya olan ilginin arttırılması, genç nesillerin çevreye dair bilgi birikimlerini, beklentilerini ve hayallerini yansıtabilecekleri bir paylaşım ortamı oluşturarak çevre ile ilgili farkındalıklarını geliştirmek amacıyla yapılan Çevreye Duyarlılık Yürüyüşüne ilgi en üst seviyedeydi. Körfez Belediyesi Temizlik İşleri ekiplerinin de katıldığı yürüyüşe bölge halkı büyük destek verdi.

Öğrenciler Çevrenin ve Yürüyüşün Tadını Çıkardı

Kocaeli Üniversitesi Marshall Kampüsü önünden başlayan yürüyüş öğrencilerin ellerine aldıkları çöp torbalarıyla mıntıka yaparak ilerlemesiyle devam etti. Hereke sahiline kadar devam eden yürüyüşte öğrenciler zaman zaman halay çekerek havanın ve yeni yapılan HerekeŞirinyalı Sahilinin Yeşilinin tadını çıkardı.

Duyarlı Toplum, Temiz Körfez

Öğrenciler üzerine giydiği ‘En Güzel Temizlik Kirletmemektir’ yazılı tişörtleriyle dikkat çekerken, Çevre Temizlik Denetimi Bölümü öğrencileri bunun yanı sıra anlamlı pankartlar hazırlayarak bölge sakinlerinin dikkatlerini çekti. Çevre Temizlik Denetimi Bölümü öğrencileri, düzenlenen yürüyüşün önemine dikkat çekerek, “Birçok çevresel problemimizin olduğunu biliyoruz. Çevre sorunları sadece Körfez ile sınırlı değil. Dünyanın en önemli ve en temel sorunu bugün çevre sorunudur. Bizim burada yapmak istediğimiz bir çevre duyarlılığını yapmaktır. Kentin güzellikleri kirli olduğu sürece o güzelliklerde ortaya çıkmaz. Temizliğin yaşamın her alanında önemli olduğuna inanıyoruz. Umarım bu yürüyüşümüz bir duyarlılık yaratır. Bu gün burada yapmış olduğumuz çevre yürüyüşüne katkıda bulunan Körfez Belediyesi yetkilileri ve Belediye Başkanımız İsmail Baran’a teşekkür ediyoruz. Güzel bir organizasyon oldu. Amacımız Marmara’nın incisi olan Körfez’i temiz bir şekilde görmek. Bizler bu gün sembolik olarak bir çevre temizliği yaptık. Özellikle vatandaşlarımıza, çocuklarımıza ve bölge halkımıza örnek olmasını istiyoruz. Körfez’i hak etiği ortama ve güzelliğe kavuşması için bütün vatandaşlarımızın duyarlı olmasını istiyoruz. Herkese katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

Körfez Belediyesi Yetkilileri yapılan yürüyüşe verdikleri desteklerden dolayı öğrencilere teşekkür ederek, “Yaşanabilir bir kentin temiz bir çevre oluşturabilmesi için çevre bilincini her alanda bilinçaltına yerleştirmemiz çok önemli, bir kentin temizliği sadece belediyemize ait bir işlev görülse de her kesin 7’den 70’e kendi çevresini temiz tutması gerekiyor. Böyle olursa çevremize ve geleceğimize temiz bir çevre bırakacağız.  Bu gün buraya katılan herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştular.

Yapılan konuşmaların ardından yapılan Çevreye Duyarlılık Yürüyüşü çekilen toplu resimlerin ardından son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826