banner2779
banner2752
banner2750

TEOG TÜRKİYE 1. İMAM HATİPTEN ÇIKTI
41 ÖĞRENCİYE ÖDÜL
Orta Öğretim Geçiş Sınavı’nda (TEOG) 120 sorunun tamamına doğru cevap vererek Türkiye 1.liğini paylaşan Evliya Çelebi Kız İmam Hatip Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Ahsen Dilara Halıcı ve sınavdan başarılı puan alan 41 okul öğrencisine bugün okulda bir tören düzenlendi. Törende başarılarından dolayı Türkiye 1.si Ahsen Dilara Halıcı’ya çeyrek altın takdim edilirken, 41 öğrenci ise çeşitli armağanlarla ödüllendirildi. 

İKRAM HAZIRLADILAR
Programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader, Ensar Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çelebi, Ensar Vakfı Kocaeli Şube Başkanı Musa Taşçı, Okul Müdürü Muhammet Kocakaya, öğretmenler, veliler ve okul öğrencileri katıldı. Törende okul aile birliği üyeleri, sınıf anneleri ve velilerin programa özel kendi elleriyle hazırladığı birbirinden leziz yiyecekler ikram edildi. 

BİRİNCİLİKLER ÇIKARTTIK
Okul Müdürü Ömer Akmanşen yaptığı konuşmada “Okulumuz ile Ensar Vakfı işbirliği protokolü çerçevesinde okulumuzda verilen eğitim, destekleme ve yetiştirme kurslarına takviye olarak uyguladığımız projenin meyvelerini ödüllendireceğiz. Bu sene ilk mezunlarını verecek olmamıza rağmen okulumuz Türkiye 1.si çıkarmayı başarmıştır. Geçen sene de Arapça yarışmasında Türkiye 1.si çıkartmıştık. Ayrıca Tekvando yarışmasında Türkiye 1. si olduk. Tarihe altın nesil olarak geçecek öğrencilerimizin daha güzel başarılara imza atmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. 

HİÇ BAŞARILI OLAMADIM
Ödülünün Türkiye 1.sine takdim ettikten sonra konuşan Başkan Karaosmanoğlu, “Başarı dediğimiz sadece sınavda başarılı olmak demek değildir. Ben bu kızımız gibi hiç başarılı olamadım. Belediye Başkanı oldum. Bu da bizim için bir şeref. Evlatlarımızın başarılı olması bizi daha çok mutlu edecek. Bu okul binasını yenilememiz gerekiyor. Burada çok güzel evlatlar yetişiyor. Bu okul burada sıkıştı. Bu sıkışıklığa rağmen öğrencilerimizin büyük başarı elde etmesiyle gurur duydum” şeklinde konuştu. 

MEYVELERİNİ VERDİ
“Çalışmalarımızın neticesinden Rabbim bana bütün soruları doğru cevaplamayı nasip etti” diyen Okul birincisi Ahsen Dilara Halıcı, “Asıl hedefim vatanım ve milletim için büyük yaşamak ve büyük emek vermektir. İmam Hatip öğrencileri olarak hem ilim hem de ahlak öğrendiğimiz için çok mutluyum” ifadelerini kullandı. Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader, ise” İrade sahibi gençlik istiyoruz. İmam Hatip Okulları’nın yeniden açılmasını sağlayan Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz. 4 yıl önce başlayan süreç meyvelerini vermeye başladı. Belki de bu öğrencilerimiz Yeni Türkiye’nin mimarı olacak” dedi. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751