Tepetarla’da büyüleyen sergi

Kartepe Belediyesi ile Kartepe Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde düzenlenen Kar-Mek kurslarındaki yılsonu sergileri ve belge törenlerine önceki gün de Tepetarla Kurs Merkezi’nde devam edildi. Tepetarlalı bayanların töreninde, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Kartepe Halk Eğitim Müdürü Sadık İskender, Kartepe Belediyesi Meclis Üyeleri Ercan Akçil, Hakkı Tandoğan ve Muharrem Genç, Tepetarla Muhtarı Osman Öztürk, eski Acısu Belediye Başkanı Abdullah Sungur, eski Sarımeşe Belediye Başkanı Çetin Doyuran, Kartepe Muhtarlar Dernek Başkanı Hüseyin Türker, Tepetarlanın kanaat önderleri, muhtarlar, kurs öğretmenleri, kursiyerler ve mahalle sakinlerinden oluşan kalabalık bir davetli topluluğu hazır bulundu.

Kartepe Belediyesi tarafından yapılan 4 derslik bulunan şık kurs merkezi önündeki tören Kartepe Belediyesi Halk Oyunları Ekibi Bolu Yöresi ve Çocuk Mehteran Takımı gösterileri ardından başladı. Törende yeni kurs merkezi ve düzenlenen kurslar için teşekkür eden Mahalle Muhtarı Osman Öztürk ardından Kartepe Halk Eğitim Müdürü Sadık İskender, “Kartepe Belediyemizin katkıları, mahalle muhtarlarımızın sahip çıktığı bu kurslarda sağlanan işbirliği ile daga güzel işlere imza atacağımıza inancım tamdır” dedi.

Tepetarlalı bayanların marifetlerinin sergilendiği etkileyici serginin açılışında konuşan Belediye Başkanı Şükrü Karabalık da, “Tarih boyunca hep iyi ve çalışkan insan yetiştirmeyi önemsedik. İşte bu özelliklerimizden dolayı gelenek ve göreneklerimize bağlılığımızdan dolayı en önemli varlığımız olan gençlerimizi de iyi yetiştirmek için bizlerde eğitime önem vermekteyiz. Eğitim çalışmalarında belediye olarak milli eğitimimize destek olmaktayız. Bu kurslarda bu yöndeki çalışmalarımızdan biri. Bizim çalışkanlığımız sayesinde şu anda ülkemizde pek çok proje yürütülmekte. Bunlardan biri de ilimizi kapsayan Yüksek Hızlı Tren Projesidir. Biliyoruz zahmetsiz rahmet olmaz. Yolların durumu ile ilgili talepleri biz de görüyor ve biliyoruz. Bu konuda hafta başı İstanbul’da TCDD yetkilileri ile sorunun çözümü konusunda görüştüm. 29 Ekim’e yetiştirilecek bu çalışma ardından yollarımız yapılacak. Doğumdan ölüme halkımızın ihtiyaç duyduğu her türlü hizmeti gördük ve görmeye devam ediyoruz. Çünkü biz halkımızı seviyoruz. Yaptığımız bütün hizmetler size helal olsun. Serginiz de hayırlı olsun” dedi.

2012-2013 Eğitim Öğretim yılında düzenlenen Kar-Mek Tepetarla Kurs Merkezi’nde Nilgün Akkanoğlu nezaretinde el nakışı branşında kurs gören 13 bayan kursiyere tek tek Başkan Karabalık ve protokol belgelerini takdim etti. Kursiyerlerin belge töreni ardından eserlerinin yer aldığı sergi beğeni ile gezildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817