banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

‘Teşekkürler Aziz Başkan’

Alın teri kurumadan haklar ödeniyor

Derince Belediyesi’nde görev yapan çalışanlara alın teri kurumadan hakkını ödemeyi ilke edinen ve personele sağladığı imkanlarla herkesin takdirini kazanan Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar’a Hizmet-İş Sendikası iş yeri temsilcilerinden teşekkür geldi. Hizmet İş Sendikası Mali Sekreteri Mustafa Polat, Derince Belediyesi Hizmet-İş Sendikası İşyeri Temsilcileri İsa Tan, Selahattin Sarıfakıoğlu ve Bülent Kılıç’ın yayınladığı teşekkür mesajı şu şekilde; “1994 yılında İzmit Belediyesi’nden ayrılarak Derince halkına kendi insanları ile hizmet vermeye başlayan Derince Belediyesi 550 personeliyle 1995 yılında Hizmet-İş Sendikası ile örgütlenerek sözleşme ve sosyal haklarını aramaya başlamış her 5 yılda değişen belediye başkanları ile de farklı tutumlar ve anlayışlar ile karşılaşmıştır. Daha dün gibi Derince Belediyesi’nde çalışan işçilere esnaf veresiye, bankalarda kredi kartı vermeyi düşünmezdi. Çünkü personel ikramiye değil, maaş almayı unutmuştu. Sonrası değişen merkezi yerel yönetimler sistemi ile belediyelerin gelirleri artmış işçi, maaşlarını zamanında, ikramiye gibi sosyal haklarını da 5-6 ay gecikmelide olsa almaya başlamıştı. 2009 seçimleri Derince Belediyesi’nde birçok şeyleri de değiştirdi.”

 

‘Toplu iş görüşmeleri tarihinden önce imzalandı’

“Seçim öncesi diğer adaylarında söylediği ‘işçinin alın teri kurumadan hakkını ödemek benim görevimdir’ diyen bir başkan adayını Derince belediye personeli daha önce de görmüştü; ama bu söz Aziz Başkana yakıştı ve sözünü tutarak Derince personeline gününde ikramiye ve diğer sosyal haklarının verilmesini sağladı. Asgari ücret ile çalışan temizlik işlerinin işçi ücretlerini biraz daha üst seviyelere çekti. Fen işlerinde çalışan personelin soyunma odasını, duşunu, yemekhanesini, çay içme salonunu ve dinlenme salonlarını faal ve modern bir şekilde dizayn ettirdi. Kayzen çalışmasıyla da personelinin performansını artırıcı eğitimleri de sağladı. Nihat Ergün zamanında yenilenen 15 yıllık iş makineleri ve araçlar Aziz Başkanla yeniden yenilendi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826