Tipioğlu Basın Mensuplarıyla Kahvaltıda Buluştu

İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, yerel ve ulusal basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıya, İzmit İlçe Emniyet Müdürü Mücahit Kesgin, Asayiş Şube Müdürü Yusuf Aydın, Güvenlik Şube Müdürü Ömer Kodal, diğer ilçe emniyet müdürleri katıldı. Asayiş Şubenin yanındaki Polisevi’nde basın mensuplarını ağırlayan İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, asayiş konusunda gerekli bilgilendirmeleri yaptı. Basın mensuplarının emniyet teşkilatı ile uyum içinde çalışması gerektiğini ifade eden Tipioğlu, uyuşturucu konusunda da toplumun tüm kesiminin birlikte hareket etmesi gerektiğini belirtti.


KAPLAN BAŞARI DİLEDİ
Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan, “Emniyet müdürümüzün misafiri olmaktan büyük keyif alıyoruz. Kendisine Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti olarak hoş geldiniz diyoruz. Yeni görevinden başarılar diliyoruz. Kocaeli basınıyla güçlü bir kent” dedi. Ardından söz alan İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, “Suç ve suçlularla mücadelede vatandaşın polise güvenduygusunu en üst düzeyde tutmak halkımızın güven ortamını sağlamak en önemli görevimiz. Devlet ve vatandaş arasındaki güven bağını sağlamak için arkadaşlarımızla birlikte 7/24 esasına göre hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan bu aziz coğrafyanın aziz insanlarına hizmet etmekten şeref duyan bir teşkilatız” dedi.


TİPİOĞLU, ‘VATANDAŞIN DESTEĞİ ÖNEMLİ’
İnsan odaklı hizmeti kendine ilke edinen teşkilat yapısıyla çalışmalarını sürdüreceklerini ifade eden Tipioğlu, “Bireysel özgürlük alanlarını daraltmayacak kamu düzenini sağlayacak etkili çağdaş ve bilimsel yeni yöntemlerle huzur kenti Kocaeli’yi daha huzurlu hale getirmek için elimizden geleni yapacağız. Tüm suçlara karşı kararlı ve sonuç alıcı bir mücadele içinde olacağız. Vatandaşın desteğini almayan toplumla bütünleşmeyen hiçbir kurumun başarı şansı yoktur. Toplumsal katılımı sağlamak ve vatandaşlarımıza daha kaliteli güvenlik hizmeti sunmak,vatandaşın taleplerine daha iyi cevap verebilmek adına önümüzdeki günlerde de sık sık bir araya geleceğiz” diye konuştu.


‘BASINLA BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ’
Sözlerini sürdüren Tipioğlu, “Emniyet teşkilatımızın önceliği, birey ve toplum üzerindeki güvenlik duygusunu geliştirmek ve insanların tedbir almasını sağlamaktır. Herkese ve baştabize büyük sorumluluk düşmektedir. Saygıdeğer basın mensuplarımızın desteği ve işbirliği ile tüm mesai arkadaşlarımızla birlikte Kocaeli halkına hizmet etmekten büyük onur gurur duyacağız.Vatandaşlarımız doğru haberi duyması için doğru temellerde iletişim kurması çok önemlidir. Yasalar ve ahlak kuralları çerçevesinde bu ilişkiyi sağlamak için sizlerle birlikte çalışacağız” ifadelerini kullandı.


‘SUÇ İŞLENMEDEN ÖNLENMELİ’
Halkımızın huzurunu bozan bütün şer ve suç odaklarına yönelik mücadelelerinin amansız bir şekilde devam ettiğini ifade eden Tipioğlu, “Bayrağımızı kanlarıyla bayrak yapan canlarıyla topraklarımızı vatan yapan aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz saygı rahmet ve minnetle anıyorum. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü olarak ortaya koyduğumuz temelpratik, suçun işlenmeden önlenmesi. Bu çerçeveden polisin daha görünür olmasını sağlayacağız. Gerekli planlama ve tedbirleri yaptık. Teşkilatımız, üstün vazife anlayışıyla fedakarlıkla görev yapıyor. Dün de bugün de çok önemli çalışmalar yaptılar” şeklinde konuştu.
UYUŞTURUCU KONUSUNDA DESTEK İSTEDİ
İlde kadro açısından hiçbir eksikleri olmadığını ifade eden Tipioğlu, “Gerekli planları yaptık. Motivasyonla alakalı çalışmalar da yapılıyor. Ümit ediyorum ki vatandaş memnuniyetini artacaktır. Önümüzdeki sürecin daha güzel geçeceğine inancım tamdır” dedi. Uyuşturucu konusunda da soruları cevaplayan Tipioğlu, “Devletimizin en önemli görevlerinden biri geleceğimizi emanet edeceğimiz evlatlarımızı her türlü zararlı alışkanlıktan korumaktır. Bu manada çocuklarımızı bu illetten uzak tutma noktasında her türlü tedbiri alıyoruz. Gerek sokak satıcılarına yönelik operasyonel çalışmalar gerek uyuşturucunun tedariki yönüyle ilimizin bağlantı yollarında olması sebebiyle çalışmalarımız hızkesmeden devam ediyor” dedi.


‘KENDİ ÇOCUĞUMUZ GİBİ BAKIYORUZ’
Uyuşturucuyla mücadelede polisin tek başına başarılı olamayacağını da sözlerine ekleyen Tipioğlu, “Toplumumuzun da bizlere destek vermesini istiyoruz. Toplumun katmanlarının bir araya gelmesiyle ortak aklı ortaya koyması gerekiyor. Annenlere babalara çocuklarınız maddeye bulaştığında hangi tavırları gösteriyor diye bir çalışma başattık .Umut ediyorum ki toplumun tüm katmanlarına ulaşacağız. Bu çalışmaların aileler tarafından tespit edilmesi durumunda uyuşturucu ile ciddi bir mücadele olacağını biliyorum. Avrupa ile mukayese edildiğinde onlara göre rakamlarımız küçük. Gönül ister ki evlatlarımız sağlıklı ortamlarda büyüsün. En üst rütbesinden en alt rütbesine kadar bu işe bulaşanları kendi evlatlarımız gibi görüp çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” dedi.
‘KAZALARDA AZALMA VAR’
İldeki mobeselerin katkısından da söz eden Tipioğlu, “Mobeseler bizim için çok önemli. Çok fazla faydası var.Suçun işleme noktasında önleme, suçun işlendiği noktada faillerin tespiti bu konuda çok önemli. İlimiz uluslararası transit yolların kesiştiği noktada. Özellikle trafik kaza bu millete yaşattığı maddi manevi acıları tarif etmek mümkün değil. Binlerce vatan evladını trafik kazalarına kurban veriyoruz. Bu konuda trafik olarak vatandaşlarımızın huzur içinde yaşamaları için bütün tedbirleri alıyoruz. Kameralardan azami derecede istifade ediyoruz. Hem ölümlü hem de yaralamalı kazalarda azalma olduğunu görüyoruz. Bu azalmanın yeterli olmadığını daha fazla azalma olmasını temenni ediyoruz” dedi.


‘SUÇUN İŞLENDİĞİ HER ALANDA VARIZ’
İlimize gelir gelmez faili meçhul bir cinayeti aydınlatan Tipioğlu konuyla ilgili “Devlette devamlılıkesastır. Cinayet hadisleri ciddi suçlardır. Hiçbir cinayetin faili meçhul kalmasına gönlümüz razı olmaz. Bunu hiçbir vicdan kabul etmez. Bütün faili meçhul cinayetler arkadaşlarımız tarafından hiç gündemden düşürülmeden çalışmalar yapılıyor. Yirminin üzerine faili meçhul var. Bir tanesi aydınlandı. Hiçbir suç faili meçhul kalmasın hiçbir suç cezasız kalmasın ilkesiyle hareket ediyoruz. Suçun işlendiği her alanda varız. Suçlunun olduğu kamu düzenin sarsıldığı her yerde dolayısıyla internet aleminde ve sosyal medyada ciddi çalışmalar yapıyoruz. Operasyonların artarak devam ettiğini görürsünüz suç nerdeyse ayırmadan çalışıyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817