Toktamış Ateş yaşamını yitirdi
 

Toktamış Ateş yaşamını yitirdi

Bir süreden beri İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören Prof. Dr. Toktamış Ateş, gece 01.45 sıralarında çoklu organ yetmezliği nedeniyle vefat etti. Konuyla ilgili bir açıklama yapan İstanbul Üniversitesi Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Elif Caymaz, Prof. Dr. Toktamış Ateş’in ağır bir nöbet geçirdiğini ve bu nedenle kalbinin durduğunu söyledi. Hastanın sistemik damar hastalığı olduğunu vurgulayan Dr. Elif Yılmaz, şöyle konuştu:

"Hocamızı dün gece kaybettik. Ağır bir nöbet ve sonrasında gelişen sistemik damar hastalığı vardı. Çoklu organ yetmezliği nedeniyle kalbi durdu ve sonrasında hocamızı kaybettik. Hocamız uzun süredir bu hastalık nedeniyle tedavi altındaydı. Diyabetik ayak, dolaşımla ilgili problem nedeniyle hastanede kaldığı süre içinde birkaç operasyon da geçirmişti. Çoklu organ yetmezliği nedeniyle maalesef hocayı kaybettik."

PAZARTESİ GÜNÜ TOPRAĞA VERİLECEK

İstanbul’da 1944 yılında doğan Toktamış Ateş, orta ögrenimini Sankt Georg Lisesi Ortaokulu’nda, lise eğitimini ise Vefa Lisesi’nde tamamladı. Toktamış Ateş, 1967 yılında İstanbul Üniversitesi’nin İktisat Bölümü’nü bitirdikten sonra bu bölümün siyasal bilimler kürsüsüne asistan olarak atandı. Toktamış Ateş, 1969’da doktora, 1974’de doçent, 1982 yılında da profesör oldu. İstanbul Üniversitesi’nin yanı sıra, değişik kurumlarda da ders verdi. Bugüne kadar 30’un üzerinde kitabı yayınlanan Toktamış Ateş, İstanbul Üniversitesi’nin İktisat Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanlığı ve kurucuları arasında yer aldığı Bilgi Üniversitesi’nde de Yönetim Kurulu üyeliği yapıyordu.

Prof. Dr. Toktamış Ateş için pazartesi günü İstanbul Üniversitesi Ana Yerleşkesi’nde tören düzenlenecek. Toktamış Ateş’in cenazesinin aynı gün Fatih Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği açıklandı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817