Topaca UYARDI
Vali Ercan Topaca LYS ve son zamanlarda ülkemiz gündeminden düşmeyen Gezi Parkı Protestolarıyla ilgili açıklama yaptı. Şehit Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda düzenlenen karne töreninin ardından basın mensuplarıyla bir araya gelen Topaca, “Bugün 350 bin öğrencimizi tatile gönderiyoruz. Başarılar diliyorum. Anne ve babalar da çocuklara örnek olmalı. Hafta sonu LYS’ye gireceklere başarılar diliyorum. Huzur içinde geçmesini diliyorum. Sınav dolayısıyla üzerimize düşen görevler var. Bu süre zarfında sessizliği ve sükûneti sağlamalarını diliyoruz” dedi.

GEREKLİ TEDBİRLER ALINIYOR
Ardından 17 gündür devam eden Gezi Parkı eylemlerine ve ilimizdeki yansımalarına değinen Topaca, “17 gündür devam eden bazı gösteriler var. Kavga ya da taşkınlığa varan sıkıntı yaşamadık. Huzur kenti. Sınav süresince bu eylemlerin olmamasını çocuklarımızın geleceğini düşünmesini saygı göstermelerini diliyorum. Öncesi ve süresince sessizliği sağlayalım. Olumsuz her davranıştan kaçınalım. Herkesin duyması gereken bir saygıdır. Kendi çocuğunuz sınava girecekmiş gibi davranalım. Gerekli anlayışı göstereceklerini umuyorum. 

Biz her türlü durum için tedbirler alıyoruz” şeklinde konuştu.

KENT HALKIMIZ ANLAYIŞLI
Sınavın sağlıklı şekilde yürümesine engel olabilecek guruplara seslenen Topaca, “Geleceğini şekillendirmede rol oynayacağı unutulmamalı. Destek bekliyoruz” dedi. Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Topaca eylemlerin sınava rağmen devam edebileceği ihtimaliyle ilgili, “Düşünmek bile istemiyorum. Kent halkımız anlayışlı ve sorumlu kişilerdir. Gerekli uyarıları yapacağız. Belli bir saatten sonra izin vermeyeceğiz. Sınavların olmadığı günlerde izin verilecektir. Uyumaya mani olacak şekilde izin vermeyeceğiz. Gerekli önlemleri alacağız. Ne siz sorun ne ben duymuş olayım.

PARKA ÜÇ KEZ GİTTİM
Öte yandan polisin göstericilere içki dağıttığı iddialarına cevap veren Topaca, “Bizim görevimiz taşkınlıkları önlemek. Polisimizin içki dağıtması söz konusu bile olmaz. Görevlilerimizin böyle bir şeye dahil olması mümkün değil. Bende mobese merkezindeyim. Cumhuriyet parkına 3 defa gittim. Düşünmek bile yanlış amacımız olayları yatıştırmak” dedi. Topaca olaylar devam ettiği takdirde eylemcilerle görüşüp görüşmeyeceğiyle ilgili soruya ise, “Ben zaten eylemcilerle görüşüyorum. Olayların içindeyim. Son 3-4 gündür her akşam sivil kıyafetle geziyorum yanlış giden şeyleri düzeltiyorum” açıklamasında bulundu.

HOŞGÖRÜLÜ OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ
Saygılı ve sabırlı polisimiz olduğuna dikkat çeken Topaca, “Eylemlere müdahale etmedik. Yanıcı ya da taş atılmadığı taktirde müdahale etmedik. Vatandaşımızın içinde tahrik eden birçok kişi var. Tanıyor, görüyor ve biliyoruz.  Zamanı gelince gereken yapılacaktır. Vatandaşımızla sorunumuz yok. Her zaman açık ve makamındayım. Neticesini ilimizde aldık. Başka yerlerdeki olaylar ilimizde yaşanmamıştır. Sınav akşamı da olay olacak olursa sakin bir şekilde değerlendireceğiz. Uyaracağız. Hoşgörü ile davranmaya çalışacağız. Saygının herkes tarafından gösterilmesini ve sorumlu davranılmasını istiyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817