banner2752
banner2750
banner2776

TOYRAN '' HENÜZ DAHA SAHAYA İNMEDİK ''

Ülkenin ikinci önemli gündemi ekonomi

İbrahim Ömer Toyran, ülkenin birinci gündem ve konusunun terör olduğunu belirttiği açıklamasında, “Afrin Zeytindalı Haraketi’ni gönülden destekliyoruz. Bu yapılması ve devam edilmesi gereken bir hareketti. Mehmetçik’in bu başarısını ve hareketi siyasi malzeme yapmak doğru değildir. Harekete bir siyasi parti dışında karşı olan yok, bu nedenle de kimse siyasi malzeme yapmamalıdır. Ülkenin ikinci önemli konusu ekonomidir ve henüz çözüm olacak bir uygulama yapılmadı. Doılar 4, Euro 5, benzin 6 lira oldu. Şu anda alınan 100 liralık ücretin dolaylı ve dolaysız yollardan 70 lirası vergi olarak yine devlete geri dönüyor. Cari açıklarımız büyük, üretim yok, şeker fabrikalarını satıyoruz. Ama yol ve köprülerimiz bol, ekonomiye katkıları yok hatta 20 yıl boyunca buralara para ödeyeceğiz. Yakın zamanda ülkeye sıcak para girişi olmazsa durum daha da kötüye gidecektir. Sıcak para girişi olursa seçime kadar idare edilebilir” dedi.

Ekonomi sorununu İYİ Parti çözer

İbrahim Ömer Toyran, ekonomide çizilen kötü tablo sonrasında yaptığı açıklamada, çözümün İYİ parti kadrolarında olduğunu söyleyerek, “Bu sorunu İYİ parti kadroları çözer. Şu anda devlet tam bir kapitalizm oldu. Üretim yapan fabrika yok, Türklere ait bir marka yok. Güney Kore’de bile 2 marka var ve kendilerine yetiyor, biz de bir marka yok. Bu tür markalar yapmak, teknolojiyi geliştirmek gerekiyor. Beyin göçü hızlanmış durumda , insanlarımız yurt dışına gidiyor ve geri dönmüyorlar, bu dönüşü sağlamak gerekiyor. Bir şekilde teknoloji üretmemiz gerekiyor, beyinler değerlendirilmeli, imkan ve fırsat verilmeli. Tübitak, silah ve benzeri alanlarda ilerleme kaydetti ve bunların faydasını Afrin’de gördük” dedi.

İbrahim Ömer Toyran, Afrin hareketinin milli bir olay olduğunu ve başından sonuna kadar desteklediklerini belirterek, “Afrin üzerine siyaset yapanlar yanlış içine düşerler. Bir siyasi parti dışında bu hareketi eleştiren yok ve böyle de olması gerekiyor. Hepimiz teröre karşı verilen mücadeleyi destekliyoruz. Hepimiz bu konuda aynı taraftayız, kimse Afrin konusunda ötekileştirilmemeli, kendisine mal etmeye çalışmamalıdır. Ordu ve şehitler hepimizin değerleridir, birlik olmalı, gücümüzü göstermeliyiz.” Şeklinde konuştu.

Dış politika çukur oldu

Toyran, dış politika hgakkında ki görüşlerinde de, “Stratejik derinlik, stratejik çukur haline geldi, gömüldük kaldık. Bize Suriye’de ilerleme kaydettirip, güneyimizde de kürt devleti kurmaya çalışmasınlar. Kudüs olayına benzememeli, orada olduğu gibi Doğu ve Batı Kudüs seçeneğine olayların dönüşmesine izin verilmemeli ve burada yapılan mücadele teröristin yer aldığı9 her yerde yapılmalıdır. Amerika’nın, Afrin’de yoktuk ama Menbiç’te varız demesi tehlikeli bir yaklaşım olabilir dikkatli olunmalıdır” dedi.

Sahaya daha inmedik

Toyran, çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini ve Körfez’in farkını ortaya koyduğunu belirttiği açıklamasında, “Üye sayımız 400’ü aştı. 8 mahallede başkanlara yetki belgesi verdik, 3 mahallede de başkanı belirledik. Mahalle başkanlarını ve yönetimlerini tamamladıktan sonra asıl sahaya inmeye başlayacağız. İlçe de 100 STK var ve bunlardan 20’sine ancak gidebildik. 12 STK’da çok iyi karşılandık ve ardından davetler almaya başladık. 80 STK ziyaretlerimizi ve açıklama yapmamızı bekliyor. İlk ziyaretlerde tanışmalar gerçekleşecek ve ondan sonra ikinci turda da asıl verimli çalışmalar yapılacaktır. Bizde 1 puan 1 oy demektir, her kes bu puanlar için çalışacaktır. Mahalle yapılanmaları sonrasında sahaya iniş, ev ziyaretleri, kalabalık buluşmalar başlayacaktır. Aramızda yer alan hiçbir arkadaşımız kendisin ön plana çıkartacak çaba içinde olmayacaktır, bizim için İYİ Parti ve Genel Başkanımız Meral Akşener her zaman ön planda olacaktır. Toplumda Meral Akşener’e karşı büyük bir destek var, tek alternatif, tek kurtuluş olarak görülüyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2777

banner2680