banner2779
banner2752
banner2750

Trabzonlular Derince’de coştu

Yöresel etkinlik ve konserler

Bugüne dek birbirinden renkli birçok organizasyona ev sahipliği yapan Derince Belediyesi Gösteri Merkezi’nde bu kez Trabzonlular bir araya geldi. İki gün boyunca sürecek festivalin açılış gününde buluşan Trabzonluların gecesine hem protokol hem de vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kültürel ve sosyal aktiviteleriyle öne çıkan Derince Belediyesi’nin katkılarıyla Kocaeli Trabzonlular Derneği’nin düzenlediği Trabzon Festivali yöresel etkinliklerin yanı sıra gerçekleşen konserlerle geceye gelenleri adeta kendinden geçirdi.

Bahattin Kılıç ve folklor ekibi

Protokolün yoğun ilgi gösterdiği geceye Milletvekilleri Fikri Işık ve Zeki Aygün, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, siyasi parti temsilcileri, iş adamları, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, meclis üyeleri, dernek ve oda başkanları ile yöneticileri, başta Trabzonlular olmak üzere ülkenin dört bir yanına mensup vatandaşlar iştirak etti. Yerel sanatçı Bahattin Kılıç’ın şarkılarıyla başlayan gecede Kocaeli Trabzonlular Derneği Folklor Ekibi de bir gösteriye imza attı.

‘Bu gece bunun en güzel örneği’

Konuşmalarla devam eden gecede kürsüye çıkan Kocaeli Trabzonlular Derneği Başkanı Orhan Sarısüleyman, kadırga şenliklerinin ününün artık ülkemiz sınırlarını aştığını belirterek, bu yıl gösteri merkezinde yapılan etkinliği geleneksel hale getirmeyi planladıklarını söyledi. AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek ise konuşmasında, gecenin düzenlenmesinde katkısı olan Başkan Alemdar’ı ve Trabzonlular Derneği’ni kutlayarak “Bizim kardeşliğe, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bu gece bunun en güzel örneği” dedi.

‘Karadenizliler cefakar insanlardır’

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Karadenizlilerin cefakar ve tuttuğu işi koparan insanlar olduğunu söyleyerek ‘Güzel insanlar, güzel hizmetlere layıktır. Biz de yaptığımız hizmetlerle dünyanın en temiz şehri olma yolunda adım adım ilerliyoruz” dedi. Başkan Karaosmanoğlu’nun ardından selamlama konuşması için kürsüye çıkan Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün “Trabzonlu yaparsa en güzelini yapar” derken, Milletvekili Fikri Işık ise dünyada Trabzonlular kadar özgüveni yüksek başka bir yer görmediğini söyledi.

Fuat Saka’dan muhteşem konser

Konuşmaların noktalanmasının ardından sahneye çıkan özgün Karadeniz müziğinin tanınmış sanatçısı Fuat Saka, muhteşem bir konsere imza attı. Karadeniz müziği denince ilk akla gelen isimlerden biri olan Fuat Saka, kendisini adeta evinin bahçesinde hissettiğini belirterek geceyi düzenleyen Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar ve Kocaeli Trabzonlular Derneği Başkanı Orhan Sarısüleyman’a teşekkür etti. Başkan Alemdar, söylediği şarkılarla gösteri merkezini dolduranları coşturan Fuat Saka’yı kutlayarak, konserin sonunda kendisine çiçek takdim etti.

Karmate söyledi, horonlar oynandı

Gecenin son bölümünde ise herkesin sabırsızlıkla beklediği Karmate konseri yer aldı. 60 Evler Harikalar Sahili’nde bulunan Derince Belediyesi Gösteri Merkezi’ni dolduran binlerce kişi vokalliğini Resul Dindar’ın yaptığı Karmate grubunun konseriyle adeta coştu. Karadeniz 'de üretimi, emeği ve karşılıksız yardımlaşmayı simgeleyen Karmate’den adını alan grubun konseri sırasında alanda bulunanlar gerek oldukları yerde gerekse piste çıkarak horon oynamayı ihmal etmedi. Yaklaşık 3 saati aşkın bir süre devam eden Trabzon Festivali’nin ilk günü Karmate konseriyle sona erdi.

AYGÜN: Milletvekili Zeki Aygün, konuşmasında ‘Trabzonlu yaparsa en güzelini yapar’ dedi.

BAŞKAN: Çocuklara olan sevgisiyle bilinen Başkan Alemdar, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen minikleri yine kırmadı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751