TRABZONLULARIN COŞKULU GECESİ
 Kocaeli Trabzonlular Derneği, il genelindeki Trabzonlular ile birlikte Trabzon’un kurtuluşunun 97. Yılı sebebiyle Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda bir araya gelerek şölen düzenledi. Şölene Kocaeli Trabzonlular Derneği Başkanı Orhan Sarısüleyman, Gebze Trabzonlular Derneği Başkanı Nejdet Demirtaş, Gölcük Trabzonlular Derneği Başkanı Selami Bulut, Kartepe Trabzonlular Derneği Başkanı Ahmet Dilek, Kuruçeşme Trabzonlular Derneği Başkanı Baki Bulut, Başiskele Trabzonlular Derneği Başkanı Aydın Erbay, Derince Karadenizliler Derneği Başkanı Zafer Demir ve Körfez Karadenizliler Derneği Başkanı Hasan Yazıcı ve dernek yöneticileri katıldı. Tamamına yakını dolan salonda etkinlik kemençe ve folklor etkinliği ile başladı. Etkinliğe Karadeniz’in sevilen sanatçılarından Apolas Lermi ve Selçuk Balcı’da katılarak geceye renk verdi. Trabzonlular bu ikilinin şarkılarıyla salonda doyasıya eğlendiler, horon teptiler ve söylenen şarkılara eşlik ederek rengarenk bir görüntü oluşturdular.

 

ALTUNYUVA’NIN ADI OKUNMADI

Protokolde ise Körfez Ticaret Odası Başkanı Mustafa Efe, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Kocaeli Giresun Dernekleri Federasyonu Başkanı Başkanı Süleyman Karaman, Kocaeli Büyükşehir Meclisi Grup Başkan Vekili Zekeriya Özak, Eski Rektör Sezer Komsuoğlu, MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, MHP İl Başkan Vekili Hüseyin Çakıroğlu, MHP Gölcük İlçe Başkanı Hüseyin Çıldır, AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AKP milletvekili aday adayı Mahmut Civelek, CHP İl Başkanı Cihat Altunyuva gibi isimler de bu gecede yerlerini alırken Altunyuva’nın ismi okunmadı. Daha sonra sunucu tarafından bu eksiklik düzeltilerek Altunyuva’nın adı protokole eklenerek okundu.

 

BİZE HER YER TRABZON

Kocaeli Trabzonlular Derneği Başkanı Orhan Sarısüleyman, Trabzon’un kurtuluşuyla ilgili bilgi vererek “Bugün 97. Yılını kutladığımız günün amacı geçmişi yeniden yaşamak değil sadece unutulmamasını sağlamaktır. O gün şehit vermeyen hemen hemen hiç kimse yoktu. Biz Trabzonlular olarak dünyada barış ve kardeşliğin olmasını istiyoruz. Bir daha bu acıların tekerrür etmemesini istiyoruz. Bunun gayretiyle yaşama sorumluluğumuzu ifade etmek istiyoruz. Tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet parolasıyla yolumuza devam etmeyi yüce mevladan diliyorum. Bizim artık dünyada bir sözümüz var. Bize her yer Trabzon. Bu önemli bir söz Trabzon bizim için ne kadar önemliyse vatanın her karış aynıdır” dedi.

 

KARADENİZ’DE KADINLAR ÖNEMLİDİR

Kocaeli Trabzonlular Derneği Başkanı Orhan Sarısüleyman’dan sonra kürsüye gelerek konuşma yapan Eski Rektör Sezer Komsuoğlu “Karadeniz’de kadınlar önemlidir, değerlidir. Ben de bu konuşmaya Karadenizli kadınları selamlayarak başlıyorum. Trabzon barış kenti, saygı kenti, spor kenti. Bunu her yerde belirtiyoruz. Bize her yer Trabzon. Kocaeli doğduğumuz yer tabi ki saygımız büyük. Dünyanın tüm tarihsel gelişimi içinde olan kentin mensubuyuz. Osmanlı’da, Bizans’ta, şimdi ve gelecekte. Gençler çok çalışacaksınız, ananelerimizi, hikayelerimizi okuyacaksınız. Sevgi, saygıyla memlekete hizmete devam edeceksiniz” ifadelerinde bulundu.

 

KENTİMİZİN DEĞERLİ KESİMİ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Zekeriya Özak kısa bir konuşma için Komsuoğlu’ndan sonra kürsüye çıkarak “Kentimizin en büyük süslerinden biri olan Trabzonlu hemşerilerimizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. Kentimizin en değerli kesimlerinden biri olan Trabzonlu hemşerilerimiz kentimize verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

KOCAELİ’Yİ DE TRABZONA ÇEVİRDİLER

Özak’tan sonra söz alan MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın” Millletvekili olduğum Trabzon’dan tüm hemşerilerimize sevgi ve selamlarımı getirdim. Geçen hafta Ankara’da idim. Ve oradaki hemşerilerimiz orayı Trabzon’a çevirdi, daha sonra İstanbul’da olan hemşerilerimiz orayı Trabzon’a çevirdiler. Bu akşam Kocaeli’deyim. Kocaeli’yi de Trabzona çevirmişler. Bize her yer Trabzon demek bu ülkeye duyulan büyük aşkın ifadesidir. Bize her yer Trabzon demek memleketin her tarafını vatan toprağı kabul etmek demektir” ifadelerinde bulundu.

 

2010-2011 SEZONU ŞAMPİYONU

Salonu tıklım tıklım dolduran Trabzonluları coşkuya getirmek isteyen sunucu 2010-2011 sezonu TFF tarafından resmi şampiyon Fenerbahçe olarak belirtilmesine rağmen, 2010-2011 şampiyonu Trabzonspor olarak lanse etmesi dikkat çekti. Bu söylem ise salondaki Trabzonluları coşturdu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817