banner2779
banner2752
banner2750

TRAMVAY GÜZARGAHI ÇALIŞMASI BAŞLADI
 Sekapark ile Otogar arasında hizmet vermesi planlanan tramvay için artık geri sayım başladı. Teknik firma elemanları dün Yürüyüş Yolu’nda rayların döşeneceği çizginin noktalama çalışmasını yaptı.

TEKNİK EKİPLER İŞ BAŞINDA

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin İzmit kent içi ulaşımını rahatlatmak amacıyla hazırlanan Sekapark ve Otogar arasında çalışacak tramvay hattı projesinin ihalesi geçen ocak ayında yapılmıştı.  Ulaşım Master Planı kapsamında Sekapark ve Otogar arasına yapılması planlanan tramvay hattının uygulama projelerinin hazırlanması için açılan ihaleye tek firma olarak katılan Boğaziçi Mühendislik 696 bin 400 lira teklif vermişti. İlgili firmanın projeyi hazırlamasının ardından dün de Ölçüm Merkezi adlı firma elemanları, tramvay güzergahının netleşmesi için teknik çalışmalara başladı. 

ASLINDA GÜZERGAH BELLİ

Planlamaya göre tramvay hattı 6,5 kilometre uzunluğunda olacak. Batıda Sekapark’tan başlayıp Yürüyüş Yolu üzerinden Şehit Rafet Karacan Bulvarını takip edecek. Doğu Kışla Parkı doğusundaki Köse Sokak üzerinden Gazi Mustafa Kemal Bulvarına dönecek olan tramvay, Necip Fazıl Caddesine oradan Sarı Mimoza ve Akarca caddeleri üzerinden de İzmit Şehirlerarası Otobüs Terminaline ulaşacak. Planlamaya göre tramvay, sadece Tren Garı ile Merkez Bankası arasında kalan kesimde trafikle karışık gidecek, bunun dışında kendi yolunda hareket edecek. Bir hat gidiş, bir hat dönüş olmak üzere çift hat olarak işletilecek tramvay için güzergah üzerinde 12 istasyon belirlendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751