banner2779
banner2752
banner2750

TRAMVAY GÜZERGAHINDA TÜM ALTYAPILAR YENİLENİYOR
 Kocaeli’ne ulaşımda çağ atlatacak Akçaray Tramvay Projesi’nde alt yapı imalatları, 3 ayrı ekiple üç ayrı noktadan yürütülüyor. Projenin Yahya Kaptan etabında Hanlı Sokak, Salkım Söğüt Caddesi’ndeki çalışmalar sürerken Sarı Mimoza ve Necip Fazıl Caddesi’ndeki alt yapı imalatlarına geçildi. Tüm alt yapılarının uzun süre hizmet verecek şekilde değiştirileceği çalışmaların tamamlanması ile tramvay hattı kazısına başlanıp, rayların döşenmesi işlemine geçilecek.

 

UZUN YILLAR HİZMET VERECEK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği, kentin ulaşım ağını rahatlatacak Tramvay Projesi’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Kentin önemli bir ihtiyacını karşılayacak dev projede hattın geçeceği noktalardaki alt yapı imalatları bir bir tamamlanıyor. Bu kapsamda bölgeye hizmet veren bütün yağmur suyu, kanalizasyon, içme suyu, telekom, fiber, doğalgaz altyapıları yenileniyor. Projenin başlangıç noktasını kapsayan Yahya Kaptan bölgesindeki imalatların yenilenmesi ile hatların vatandaşlara uzun yıllar hizmet vermesi sağlanıyor.

 

3 AYRI EKİP, 3 AYRI NOKTA

Hanlı Sokak ile Salkım Söğüt Caddesi’nde başlayan çalışmalar, Sarı Mimoza ve Necip Fazıl Caddesi’nde devam ediyor. Alt yapı çalışmaları 3 ayrı ekiple yürütülerek, zamanında bitirilmesi amaçlanıyor. Çalışmalardan vatandaşların etkilenmemesi için alternatif güzergahlar oluşturuluyor. Bu doğrultuda Sarı Mimoza ve Necip Fazıl Caddelerindeki mevcut trafik akışı korunacak şekilde planlama yapılıyor.

 

RAY MONTAJINA GEÇİLECEK

Tramvay Projesi’nin ilk etabında yer alan Yahya Kaptan’daki çalışmaların ise hava şartlarının elverişliliğine göre 29 Şubat’a kadar tamamlanması planlanıyor. Altyapı imalatlarının tamamlanması ile tramvay üst yapı imalatlarına şubat ayı başında başlanmış olacak. Böylece Yahya Kaptan bölgesinde devam eden inşaatta ekipler ilk ray montajını şubat ayı başlarında yapacak. Rayların montaj öncesi hazırlıkları ise tramvay depo sahasında yapılıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751