banner2779
banner2752
banner2750

  Tramvay kavşaklarına uyarı sembolleri
  


 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yakın bir geçmişte hizmete sunulan Akçaray tramvay hattının hemzemin geçişlerinde yatay işaret sembolleri ve uyarıcı dama çalışmaları Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından yapılıyor.  Ayrıca tramvay hattına yakın mesafelere ısı ile yapışan, tramvay yatay yaklaşım uyarı sembolleri yerleştiriliyor.    

 

GÜVENLİK İÇİN

Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından, tramvay hemzemin geçişlerindeki kavşaklarda araç sürücülerinin dikkatini çekmek ve uyarmak amacıyla tramvay yatay yaklaşım uyarı sembolleri konuluyor. Bu sembollerin yanında hemzemin kavşaklarının ray hattının iç kısımlarına çift kompenant boya ile uyarıcı dama çalışması yapılıyor. Bu çalışmalarla sürücülerin tramvay hattına yaklaşmaya başladığında, dikkatlerinin çekilmesi amaçlanıyor. 

 

KULLANILAN MALZEMELER KALİTELİ

Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen sembol ve boyalama çalışmalarında kullanılan malzemelerin kalitesine dikkat ediliyor. Kullanılan malzemeler daha öncesinde gerekli özelliklere sahip olduğu kontrol edilip, arazi testleri yapılıyor.

 

SİNYALİZASYON SİSTEMİ

Tramvay kavşaklarında boyama ve sembol çalışmalarının yanında sinyalizasyon sistemi aktif olarak çalışıyor. Tramvayın belli bir mesafede kavşağa yaklaşmasıyla araçlar için kırmızı ışık yanıyor. Tramvayın geçişinden sonra ise yeşil ışık yanıyor ve trafik araçlar için devam ediyor. Böylelikle raylı hat ile karayolu hattı arasındaki güvenlik açısından senkronizasyon sağlamış oluyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751