Tramvay, Yürüyüş Yolu’na yapılmayacak
 Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ekim dönemi toplantısı gerçekleşti. Büyük bölümü imarla ilgili konulardan oluşan 106 maddelik gündemin görüşüldüğü toplantıda, oturumu yöneten Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, önemli açıklamalar yaptı.

Meclis toplantısında Kocaeli Kandıra Kıyı Baendı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Birliği için, meclis içinden 12 üye seçildi. Birlik üyeliklerine AKP’den Ahmet Atlı,  Murat Sabri Çakır,  İrfan Kurt,  İsmail Aysu,  Raif Yıldız, Murat Kılıç,  Aykut Bozkurt,  Hasan Ayaz ve Hikmet Tuncay; CHP’den  Özcan Özer ve  Dilek Tan; MHP’den  Ali Ahmet Güneş seçildiler.

STRATEJİK PLAN ELEŞTİRİSİ

Büyükşehir meclisinin ekim dönemi toplantısında Belediyenin hazırlattığı 2015-2018 dönemiyle ilgili stratejik plan tartışıldı.  CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Yılmaz stratejik plan hakkında şunları söyledi: “Bu plan, meclis üyelilerine bu toplantıdan bir gün önce dağıtıldı.  Kurumsal paydaş görüşleri bölümünde,  75 kurum temsilcisi ile anket yapıldığı belirtiliyor.  Bu anket sonuçlarının objektif olmadığına inanıyoruz.  Ankete göre, vatandaşların en çok memnun olduğu konular yeşil alanlar, parklar, oyun ve spor alanları çevre koruma ve yeşillendirme çalışmaları olarak gözüküyor. Ancak başta trafik düzeni, otoparklar ve toplu taşıma olmak üzere halkı ilgilendiren önemli konularda büyük memnuniyetsizlik dikkati çekiyor. halkın memnun olmadığı alanlar, Belediyenin asli görev alanlarıdır. Hazine Müsteşarliği’nin raporuna göre, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin toplam borcu  5 milyar 477 milyon TL’ye ulaşmıştır.Bu borcun büyük bölümü, SGK’ya olan prim borçladırır. Biz bu raporu inandırıcı ve gerçekçi bulmuyoruz.  CHP grubu olarak Stratejik plana olumlu bakmıyoruz” CHP Grup Sözcüsü Yılmaz,  Büyükşehir başkanı Karaosmanoğlu’ndan, “Çayırova ile  Dilovası sahilinde büyük bir konteyner limanı yapılacağı” yolundaki iddiaları da sordu.

SGK BORÇLARI YAPILANDIRILIYOR

CHP’li  Yılmaz’ın eleştirileri üzerine söz alan Başkan Karaosmanoğlu Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı hizmetleri, özellikle alt yapıda yapılanları anlattı.  Geçmişteki CHP’li belediyeler dönemini de eleştiren Karaosmanoğlu şöyle devam etti: “-SGK’ye prim borcumuz var. Yeni yasaya uygun olarak yapılandırmaya gittik. SGK’ya borcumuzu 36 ay taksitle ödeyeceğiz.  SGGK borçlarını bir defada ödesek, hiçbir yatırım yapamazdık.  SGK borcu, geçen dönemden kalan hazine borçlarının yanında devede kulaktır.  Gelirimizin yüzde 40’ı hazine tarafından kesiliyor.  Biz yeni 1 TL’lik borç yapmadık. CHP’li yönetimlerin ayıplarını temizlemeye çalışıyoruz. 10 yıldır bir şey yapmamış olsaydık, bu kentte yaşanamazdı. “

YENİ LİMAN YAPILMAMASI İÇİN ÇABA HARCIYORUZ

Karaosmanoğlu, yeni ve büyük konteyner limanı konusunda da şöyle konuştu: “ İzmit Körfezi’nde 40’tan fazla liman var.  Çayırova’da sahil yok ki liman yapılsın.4 yıl önce limanlar konusunda çalışma başlattık.  İlimizde yeni liman yapılmaması için çaba harcıyoruz. Üniversite ile birlikte bir çalışma yaptık. Henüz rapor bize ulaşmadı. Umarım, liman yapılacaksa, bizim gösterdiğimiz yere yapılır.” Başkan Karaosmanoğlu konuşmasında ilimize kadar gelen Suriyeli göçmenlerin rahatsızlık yarattığını da söyledi,  “Aralarında ihtiyaç sahibi olanlar da vardı. İstismar edenler de.  Valilik çalışma yaptı. Dilenen Suriyeliler ortadan kalktı” dedi.

YÜRÜYÜŞ YOLUNA TRAMVAY YOK

Toplantıda MHP’li üye  Vahit Eryılmaz, Yürüyüş Yolundan tramvay geçip geçmeyeceğini sordu.  Başkan Karaosmanoğlu, şu sürpriz açıklamayı yaptı: “ Yürüyüş yolu kenarındaki çınar ağaçlarının zarar görmemesini istiyoruz. Bu nedenle, yüzde 99 oranında tramvayın Yürüyüş yolundan geçişinden vazgeçtik.  Yahya Kaptan’dan Endüstri Meslek Lisesi önüne kadar gelip, buradan sahile doğru inecek yeni bir güzergah üzerinde çalışıyoruz.  Alternatif yollar arıyoruz.” Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Kartepe Meclisi üyesi Zafer Arat,  Kandıra Belediye Başkanı Ünal köken de söz aldılar, CHP’lileri eleştirerek, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin çok önemli çalışmalar yaptıklarını anlattılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817