banner2779
banner2752
banner2750

Tramvayın ismini ve rengini vatandaşlar belirleyecek
  

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin İzmit Belediyesi ile ortaklaşa Sekapark ile Otogar arasında uygulamayı planladığı tramvayın bir örneği dün gece geç saatlerde Anıtpark’a getirtildi. Gün boyu halkın ilgisini çeken tramvayın İzmit’teki uygulamasında model, renk ve isim seçeneği halkın beğenisine bırakıldı.

 

OYLAMA YARIN BAYLIYOR

Anıtpark’ta yarın (Çarşamba) başlayacak olan oylama sistemiyle tramvayın modeli, rengi ve ismini halk seçecek. Oylama Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın katılımıyla öğlen saatlerinde başlayacak. Halktan en çok oyu alan model, renk ve isim İzmit’teki tramvay uygulamasında belirleyici olacak.

 

YOLCU TAŞIMA KAPASİTESİ YÜKSEK

Tramvay sistemi, lastik tekerlekli toplu taşıma sistemlerine göre daha yüksek yolcu taşıma kapasitesine sahip. Gelişmiş ülkeler kent merkezlerinde sıklıkla tramvay sistemini kullanıyor. Elektrikle çalışan tramvay sistemi, yolculuk konforu açısından da lastik tekerlekli sisteme göre çok daha avantaj sağlıyor. Karbon salınımı sıfır olan sistem tamamen çevreci bir taşımacılık örneği sunuyor.

 

TRAFİK ÇÖZÜMÜNDE ALTERNATİF

Tramvay sistemi, istasyon noktaları ve sinyalize kavşak noktaları dışında duraklama yapmıyor. Duraklama yapacağı noktalarda hareketinin kontrol edilebilmesi açısından kent merkezi toplu taşımada yolcu trafiği çözümü için önemli bir alternatif olarak öne çıkıyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751