TRAMVAYIN STARTI VERİLDİ
  

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Gülermak Ağır Sanayi ve Taahhüt A.Ş. arasında Otogar-Sekapark arası Tramvay hattı yapım ihalesinin protokolü imzalandı. Protokol imza töreni, Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gülermak A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Necdet Demir ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları ve Daire Başkanlarının katılımlarıyla gerçekleştirildi.

 

550 GÜNDE TAMAMLANACAK

Yeni ve modern ulaşım araçlarını kent halkının hizmetine sokan, ulaşımda vatandaş memnuniyetini ön planda tutan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu plan dahilinde raylı sistem yatırımlarının ilkini de tramvay ile atıyor. Bu kapsamda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Gülermak Ağır Sanayi ve Taahhüt AŞ. Yetkilileri arasında Otogar-Sekapark arası Tramvay hattı yapım ihalesinin sözleşmesi imzalandı. Maliyeti 113 milyon 990 bin lira olacak işin yapım süresi ise 550 gün olacak.

 

2017 YILINDA HİZMETE GİRECEK

Tramvayın nerelerden geçeceği ile ilgili hazırlanmış animasyonun izlenmesinin ardından basına projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, gelişen ve büyüyen şehirlerin en önemli sorununun ulaşım olduğunun altını çizerek, 5-10 yıl önce yapılmış kavşak ve yolların artık yetmediğini belirtti. Kocaeli’nin hızla büyüyen nüfus yapısıyla lojistikle ilgili sorunları için Ulaşım Master Planının tamamlandığını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Kocaeli’nde raylı sisteme tramvayla başlıyoruz. 2017 yılında inşallah tramvaya bineceğiz. Adım adım raylı sistemi geliştireceğiz” dedi. Raylı sitemin ikinci adımının metro olacağı müjdesini veren Başkan Karaosmanoğlu, metroyla ilgili çalışmalarında Ulaştırma Bakanlığı, ilgili kurum ve kuruluşlarla başladığını belirtti.

 

 

 

ÇOK HEYECANLIYIZ

İmza töreni öncesi basın mensuplarına Tramvay projesi ile ilgili sunum yapan Genel Sekreter Tahir Büyükakın, imza töreni için çok heyecanlı olduğunu belirterek Kocaeli’nin bir evladı olarak kentimize böyle bir hizmeti kazandırıyor olmanın kendisini heyecanlandırdığını söyledi. 2013 yılı Haziran ayında Tramvay Projesi için çalışmalara başlandığını belirten Büyükakın, 2015 Haziran ayında ihalenin tamamlandığını söyledi

 

17 KİLOMETRELİK HAT

Otogar-Sekapark arasında hizmet verecek Tramvayın 11 istasyonla günlük 16 milyon, yıllık 5,5 milyon yolcu taşıması öngörüldüğünü ifade eden Genel Sekreter Büyükakın,  Terminal arkasında tramvayların bakım ve onarım binası inşaatının da yapılacağını söyledi. Büyükakın, dev çalışma için 7 kilometre gidiş, 7 kilometre geliş olmak üzere toplam 17 kilometrelik hat döşeneceğini kaydederek 550 gün inşaat süresi olan Tramvay hattının 2017 yılının ilk yarısında tamamlanması öngörüldüğünü dile getirdi.

 

SAYIM SAYACINI BAŞLATTILAR

Tramvayın geri sayım butonuna hep birlikte basan Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gülermak A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Necdet Demir, Genel Sekreter Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve Genel Sekreter Yardımcıları yapım işinin tamamlanma süresi olan 550 günü başlattı.

 

SEKAPARK-OTOGAR ARASI 11 İSTASYON

Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin kendi imkânlarıyla finanse ettiği tramvay projesinin güzergâhı için yolcu talebi, diğer ulaşım sistemleriyle entegrasyonun sağlanması ve inşaat maliyeti gibi konular ele alınarak en uygun güzergâh belirlendi. İzmit merkezde yaklaşık 9 ay süren çalışmaların ardından tramvayın Otogar ile Sekapark arasında çift yönlü, yaklaşık 7 kilometrelik, 11 istasyondan oluşması ve Sekapark-Gar-Fevziye Camii-Yeni Cuma- Fuar –  Yeni Valilik - Doğu Kışla - N. Kemal Lisesi- İzmit Kaymakamlık- Yahya Kaptan– Otogar güzergâhında yol alması kararı alındı.

 

İLK YIL GÜNDE 16 BİN YOLCU TAŞINACAK

Şu anda belirlenen güzergâhta ilk yıl günlük 16 bin yolcu taşınacak. Otogar’dan yola çıkacak olan tramvay hattı inşaatı, Hanlı Sokak boyunca ilerledikten sonra Yahya Kaptan’da Salkım Söğüt Caddesi-Sarı Mimoza Caddesi-Necip Fazıl Caddesi boyunca ilerleyecek. Buradan Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nın orta kısmı boyunca Kaymakamlık-N. Kemal Lisesi-M. Ali Paşa Camii hattına geçilecek. Doğu Kışla Parkı’nın batısından D-100 Karayolu’na doğru inecek olan tramvay hattı D-100’e paralel olarak Şehit Rafet Karacan Bulvarı’nın kuzey kısmında Valilik kompleksinin arkasından geçecek. Hafız Binbaşı Caddesi’nden D-100’e doğru kıvrılan hat, Fuar karşısından itibaren D-100’e paralel olarak devam edecek. Yeni Cuma Camii’nden itibaren Şahabettin Bilgisu Caddesi’ne geçecek olan tramvay hattı Fevziye Camii’nin altından Merkez Bankası’nın önüne gelecek ve İstasyon Caddesi’nin kuzey kısmından İzmit Tren Garı’nı geçerek, Sekapark alanına ulaşacak.  

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817