banner2779
banner2752
banner2750

TSK için NBC Kıyafetler Kartepe’den
 Pilot üretimi ve test aşaması tamamlanan elbiselerin 2 bin adetlik ilk partisinin TSK'ya teslimatının, Şubat ayı içerisinde tamamlanması öngörülüyor. Projede yüzde 80 yurtiçi katma değer hedeflendi. Son elbise takımının, paket olarak kuvvet komutanlıklarına teslimatının 2017 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor. İlk teslimat için Kartepe İlçesi Bakırlı Mahallesindeki fabrikada bir tören düzenlendi. Fabrikada düzenlenen törene Vali Yardımcısı Mustafa Pekdemir, Ali Sözen, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Kemal Yardımcı, Savunma Sanayi Müsteşarı Murat Bayar, Müsteşar Yardımcısı Serdar Demirel, Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Yazıcı, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Bülbül, Kara Araçları Daire Başkanı Levent Şenel, Alay Komutanı Birol Şimşek, Sertifikasyon Daire Başkanı Serhat Başaranoğlu, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kartepe İlçe Garnizon Komutanı Üstğm. Serkan Esen, Kartepe Sanayici ve İşadamları Dernek Başkanı Mustafa Ertürk ve diğer davetliler katıldı.

ÇAN Ortak Girişim Grubu'ndan Celal Öğütoğulları, proje hakkında bir sunum yaptı. Öğütoğulları, proje hakkında bilgi vererek, “Projenin başarısı hepimizin başarısıdır. Bu elbiseler, maske hariç, tamamen yerli teknoloji ile üretilmiştir. Kıyafetler, dış kumaş ve koruyucu olmak üzere iki katmandan oluşuyor. Projemiz, 2017 Aralık ayında bitecektir.” dedi. Savunma Sanayi Müsteşarı Murat Bayar ise TSK’nın 3 branşına kara, deniz ve hava kuvvetlerine NBC tehditlerine karşı elbise ürettiklerini ifade etti. Bayar, çalışmaya değinerek, şunları kaydetti: "Elbisemizi üretmiş durumdayız. Bu çalışmalar, uluslararası standartlara uygun olarak yapılan çalışmalar. Bu yüzden, aslında uzun bir süre aldı. Askerimizi emanet edeceğimiz bu elbisenin, her türlü performansından emin olmak istiyorduk. Test programı sonucunda, bu sonuca ulaştık. Kıyaslama açısından dünyada seri üretim yapan kimler var diye. Açıkçası iki ülke dışında bu elbiseyi üreten dünyada kimse yok. 

Almanya ve Japonya. Dolayısıyla buradaki teknolojiyi vurgulamak istiyorum. Önemli bir teknoloji kazanmış oluyoruz. Bu proje, 10 senelik bir proje. 2017 yılına kadar 162 bin elbiseyi TSK’ya teslim edeceğiz. İlçe Belediye Başkanımız ile görüşme imkanı buldum ve Kartepe’nin hızla gelişen bir yöre olduğunu öğrendim. Savunma Sanayi bakımından önem verdiğimiz bir bölgedeyiz. Bölge insanı içinde önemli bir istihdam sağlanmış. Çan Ortak Girişimine de nadir bir ürünü ortaya çıkarttıklar.” dedi

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Kemal Yardımcı da bu teknolojinin Türkiye'de bir ilk olduğunu dile getirdi. Yardımcı, şunları kaydetti: "Türkiye ilk dünyada üçün biri. Bugüne kadar geçen zaman emek, geçikmiş zamanları da ileride telafi etmek kaydı ve şartıyla teşekkür ve şükranlarımızı sunuyoruz. TSK’nın ihtiyacından yola çıkarak gelişmekte olan savuma sanayimiz, TSK’ye teslim ettiği ürünlerde yurt dışına açılabiliyorlar. Mal teslim edemeyenin yurt dışına çıkma hayali yok. TSK’ya mal teslim etmek kolay değil. Başlangıcı zor olur ama sonu hayırlı olur. Emeği geçenlere, çalışanlara teşekkür ederim. Bu ürün yelpazesinin artarak dünyaya açılmasında Milli Savunma Bakanlığı olarak her türlü desteği vereceğimizi açıklamak isterim” dedi. Törenin sonunda Bakan Yardımcısı Kemal Yardımcı'ya elbisenin bir örneği teslim edildi. Törenin ardından, basına kapalı olarak fabrika gezildi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751