TÜGVA İZMİT'TEN İYİLİK HAREKETİ

Hemen hemen her hafta farklı bir konu ve yerde toplumsal iyilik yapmaya çalışan TÜGVA İzmit İyilik Hareketi, gençlerde karşılıksız iyilik yapmayı kazandırmanın yanı sıra, diğer gençlerede örnek olarak iyiliği tüm ilçeye yaymayı hedefliyor. Bu proje kapsamında bugüne kadar;

SOKAK KÖPEKLERİNE ETLİ KEMİK VE MAMA DAĞITIYORLAR

TÜGVA İzmit İyilik Hareketi mensubu gençler hemen hemen her hafta farklı bir mahallede sokak soğuk havalarda köpeklerine yönelik gerek kemikli et, gerekse köpek maması dağıtıyorlar. Özellikle sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde beslenme zorluğu çeken hayvanlara gıda dağıtımı yaparak merhametli bir gençliğe vurgu yapıyorlar.

SOKAK KEDİLERİNE BARINAK YAPIYORLAR

Özellikle sokak kedilerine yönelik karlı havalarda barınma zorluğu çeken hayvanlara yönelik gençlerle barınak yapma atölyesi kuran TÜGVA İzmit, burada ürettikleri suya dayanıklı barınakları İzmit'in çeşitli noktalarına bırakarak sokak kedilerine bir sığınak oluşturdular.

CUMA ÇIKIŞI DEZENFEKTAN ve MASKE DAĞITIMI

TÜGVA İzmit İyilik hareketi tüm bunların yanı sıra cuma namazı çıkışı izmitli vatandaşlara dezenfektan ve maske dağıtarak, toplumsal bulaşın yayılmasına mani olmaya çalışıyor. Toplumun temel meselelerine de çözüm üretmeye çalışan İyiliksever gençler bu faaliyetleri ile takdir topluyor.

İyilik Hareketi projesi çerçevesinde açıklamalarda bulunun TÜGVA İzmit İlçe Başkanı Fatih Sultan ÖZTEL şunları ifade etti:

"Gençlerden kurmuş olduğumuz İyilik Hareketi ile Rabbimizin bizden yapmamızı emrettiği iyiliği, herkesten önce toplumumuz fidanları gençlerimizin eylemlerine taşımak, akabinde ise bu iyiliği bütün gençler arasında paylaşarak çoğaltmayı ve İzmit'te bulunan tüm gençler arasında bir iyilik köprüsü kurmayı hedefliyoruz. Çünkü İzmit gençli olarak inanıyoruz ki kötülükler ancak iyilikler yaygınlaştıkça yok olacak. İyiliği ise ancak merhamet sahibi, sorumluluk bilinci gelişmiş, vefakar gençlerle yayabiliriz. Şükürler olsun ki bu ülkenin gençlerine fırsat verilirse iyiliği değil İzmit'te tüm dünyaya yayacak potansiyele sahipler. Biz de vakıf olarak bu fırsatı gençlere vermeye çalışıyoruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817