TÜNEL BULUNDU
 Tütünçiftlik Yavuz Sultan Selim Mahallesi Bora Sokak’ta iki gün önce yaşanan patlamayla ortaya çıkan benzin hırsızlığı için kazılan tünel bulundu. İki gündür çeşitli noktalarda kazı yaparak tünel arayan görevliler, en sonunda sokak üzerinde yaptıkları çalışmada hedeflerine ulaştılar.

Bilindiği gibi, 28 Ocak Salı günü saat 17.30 sıralarında Bora sokak’ta yer alan ve tahta palet imalathanesi olarak bilinen işyerinde büyük bir patlama yaşanmıştı. Patlama sırasında bir şahıs imalathaneden yanarak çıkmış, yanındaki diğer şahıslarla kaçmıştı. 8 itfaiye aracının saatler süren çabası sonucu yangın 23.00 sıralarında tamamen kontrol altına alınmış, imalathane bölümünde yar alan tuğla baraka da yıkılmıştı. Alevler, üzerine tonlarca toprak atılarak söndürülürken, açığa çekilen ve yangında tamamen hurdaya dönen kamyonette iki adet gizli depo yapıldığı ve tünelin üzerine çekilip buradan alınan yakıtın depolandığı öğrenilmişti.

Tünelde gaz

Polis, itfaiye ve yetkililer iki gün boyunca olay yerini kontrol altına alıp kazı yaptılar. Ancak, uzunluğu yaklaşık 50 metreyi bulan tünelde gaz ve yakıt olduğu için çalışmalar dikkatli ve aksamalı olarak yürütüldü. İlk etapta tünelin boruya giden ucunu arayan görevliler, itfaiye ve polis nezaretinde yaptıkları iki günlük çalışma sonrasında amaçlarına ulaştılar. Bora Sokak’ta yapılan bu sabahki kazıda, içinde ara kablo bulunan yaklaşık 50 santim genişliğindeki tünelin, akaryakıt borusuna giden ucu bulundu. İlk yapılan incelemede tünelin içinde ışıklandırmayı sağlayan ara kablo görüldü. Ancak, tünelde gaz ve yakıt olduğu için kazılara devam edilmedi. Gerekli önlemler alınıp, beklendikten sonra tünelin tamamen açılacağı öğrenildi.

Statik elektrik

Polis olaydan sonra kaçan şahısları artamaya devam ederken, patlamaya statik elektriğin neden olmuş olabileceği belirtildi. İtfaiye görevlileri kendi kullandıkları giysi ve ayakkabıların tamamen bu tür kıvılcımlara neden olmayacak şekilde tasarlandığını belirterek, normal bir giysiden çıkan statik elektriğin ilk kıvılcımı ve patlamayı başlatmış olabileceğini söylediler.

Binalarda hasar

Olayın yaşandığı işyerini kiraya veren Hamit Ülker, korku içinde soruşturmayı bekliyor. İşyerini Mesut Karabaş’a kiralayan Hamit Ülker, daha önce de burada zarar uğramış. İki kez üst üste kiraya verdiği şahısların sahte fatura işi yapması üzerine polisle başı derde girmiş ve kaçan kiracıların bıraktığı elektrik, su borçlarını ödemek zorunda kalmış. Bu kez de patlama sonucu çevre binalarda meydana gelen zararlardan sorumlu tutulmaktan korkan Hamit Ülker, olay yerinden ayrılmadan gelişmeleri izliyor.

Mahalle tedirgin

Patlama sonrasında ortaya çıkan bir gerçek mahalle halkını tedirgin etti. Aynı sokaktan 4-5 ayrı boru hattının geçtiği ortaya çıkınca mahalleli bomba üstünde oturuyoruz demeye başladı. Yapılan incelemede Nato Boru Hattı ve Petrol Ofisi hattı olmak üzere çok sayıda borunun birbirine paralel olarak yan yana yer aldıkları öğrenildi. Bu arada, aynı hat üzerinde sık sık benzeri hırsızlık olayları yaşanırken, yalnızca Nato hattının her hangi bir delinme  ve sızıntı anında alarm verecek şekilde tasarlandığı öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817