banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Tüp bebeğe psikolojik olarak hazır olunmalı

SEMİNERE İLGİ YOĞUNDU

Kısırlık ve Tüp bebek Tedavileri Toplantısı’nda konuşan Acıbadem International Hospital Tüp Bebek Merkezi Başkanı Prof. Dr. İsmail Çepni, kısırlık tedavileri, tüp bebek tedavileri ve bu tedavide başarıların nelere bağlı olduğunu anlattı. Kısırlık ve tüp bebek hakkında bilinmeyenlerin anlatıldığı seminere kadınların ilgisi fazlaydı.

 

TÜP BEBEK İSTEYENLERE YOL GÖSTERDİ

Prof. Dr. Çepni, kısırlığın oluşmasındaki faktörler, kısırlıkta tedavi seçenekleri, modern tıpta tedavi yöntemleri ve tüp bebek isteyenlerin izlemesi gereken yollar gibi birçok konu başlığını katılımcılarla paylaştı. Seminere kısırlığın tarihçesini anlatarak başlayan Prof. Çepni, kısırlığın oluşmasındaki faktörler, kısırlıkta tedavi seçenekleri, modern tıpta tedavi yöntemleri ve tüp bebek isteyenlerin izlemesi gereken yollar gibi birçok konu başlığını katılımcılarla paylaştı.

 

KADINLAR PSİKOLOJİK OLARAK HAZIR OLMALI

Tedavi süresince en büyük sıkıntının kadınlar tarafından çekildiğini ve en büyük yükün kadınlara düştüğünü söyleyen Çepni, "Öncelikle kadınların kendilerini psikolojik olarak hazırlaması gerekir, sonra gerekli şartların oluşması, en son aşamada da erkeğin konuya hazırlanması gerekir. Eğer bu aşamalar oluşursa tüp bebek için büyük bir aşama kaydedilmiş olur" dedi.

 

ÇİFTLERE TAVSİYELER

Çocuğu olmayan çiftlere de tavsiyelerde bulunan Çepni; "Çiftlerin kesinlikle alkol, sigara, stres, fazla kilo ve dedikodulardan uzak durmaları gerekir. Bunlar tedavi sürecini olumsuz etkileyen faktörlerdendir. Eşler, bu faktörleri göz önünde bulundurarak tedavi sürecine devam etmeliler" diye konuştu. Toplantıda ÇİDER Başkanı Sibel Tuzcu da derneğin tüp bebek tedavisi olacak çiftler için yaptığı çalışmalarını anlattı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826