TÜPRAŞ'TA PATLAMA: ÖLÜ VE YARALILAR VAR..!

İzmir Aliağa Rafinerisi'nde ürün tankında saat 09.25'te bakım çalışmaları yapılırken basınç nedeniyle şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada, bakım çalışmasına katılan 4 çalışan öldü, 2'i de yaralandı. 

KAYMAKAMDAN AÇIKLAMA: İŞ KAZASI

Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, patlamada 4 işçinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. KaymakamYılmaz, patlamanın bir iş kazası olduğunu ve herhangi bir yangın olayı bulunmadığını, tesisin üretimine devam ettiğini bildirdi.

EKİPLER ALARMA GEÇTİ

Patlama ihbarı üzerine tesisteki itfaiye ekipleri alarm durumuna geçirilirken, ambulanslar sevk edildi. Patlamanın meydana geldiği bölümde enkaz kaldırma çalışmaları yapılırken, yaralı işçi ilk müdahalenin yapılabilmesi için Aliağa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

İTFAİYE ÖZEL KİMYASALLARLA MÜDAHALE EDİYOR

Bölgedeki itfaiye ekipleri söndürme çalışmalarına devam ediyor. Hem TÜPRAŞ içerisindeki diğer ünitelere hem de diğer tanklara sıçramaması için çok sayıda itfaiye ekibi de bölgeye sevk edildi. Bu ekipler yangını söndürmek için özel, kimyasal maddeler karıştırılmış sular kullanıyor. Yangının sürdüğü bölge geniş bir alanda giriş çıkışlara kapatıldı, bölgedeki yol da trafiğe kapalı.

TÜPRAŞ'TAN AÇIKLAMA

Tüpraş'tan yapılan açıklamada, "Bugün saat 09.25 'te Tüpraş İzmir rafinerisi ürün tankında bakım çalışmaları sırasında patlama meydana gelmiştir. Rafineri Teknik ekiplerince olaya müdahale edilmiştir.Gerekli açıklama kamuoyuyla paylaşılacaktır" denildi. 

1353 KİŞİ ÇALIŞIYOR

TÜPRAŞ verilerine göre Aliağa Rafinerisi'nde 1353 kişi çalışıyor. 1972 yılında 3 milyon ton/yıl ham petrol işleme kapasitesiyle üretime başlayan İzmir rafinerisi, önemli kapasite artırımları ve ünite modernizasyonlarıyla gelişerek 1987 yılında 10 milyon ton/yıla ulaştı. 2007 yılında destilasyon kapasitesindeki revizyonlar da göz önüne alınarak rafinerinin ham petrol işleme kapasitesi 11 milyon ton/yıl olarak tescil edildi. Verilere göre, İzmir Rafinerisi’nde, 2016 yılında 7,3 milyon tonu yurt içine olmak üzere toplam 10,4 milyon ton ürün satışı yapıldı.

Kaynak: HABER7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817