Turizm Haftası Muhteşem Kortejle Başladı

 

 

İzmit Kültür Tepesi Atatürk Anıtı’nda gerçekleşen törene İl Kültür ve Turizm Müdür V. Ercan Yamen, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı ve TEMA İl Temsilcisi Nermin Tol,  KOÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Müdürü Birsen Bilgili,  KOÜ Kartepe Turizm Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Tülay Üzümcü, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Adil Üğüten, Müze Müdür Vekili Zuhal Uykal, Şube Müdür vekili Hülya Özer, Şube Müdürleri Ahmet Özsağır,  Mahmut Yamaç, Kocaeli Turizm Derneği Başkanı Soner Kılıç, Biz İzmitiz’ Platform Kurucusu Hüseyin Erol, şube müdürlerinin yanı sıra ilk, orta ve lise okulları,  otel, işletme ve sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, spor temsilcileri, tiyatro grupları, AKUT ile halk oyunları gurupları katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından kortej başladı.

RENGARENK KORTEJ

Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde gerçekleşen kortejde renkli görüntüler yaşandı. 7’den 70’e ilgi gören, rengarenk kostüm ve kıyafetleriyle herkesin ilgi odağı olan şenlik havasında kortejde kuruluşlar ellerindeki dövizlerle turizme dikkat çekti. Roman minikleri ise ön sırada kırmızı kostümleriyle karanfil dağıttı. Okullar ise korteje özel hazırlanmıştı. Çevre kirliliği ile geri dönüşüme dikkat çeken kostümler herkesin ilgi odağı oldu. Kortejde her katılımcı kendini anlatan kıyafet ve kostümleri giyerek yürüdü. Vatandaşların da ilgisi oldukça fazlaydı. Kültür Tepesinden başlayan ve yürüyüş yolu güzergahından devan eden korteji eski valilik binasının bulunduğu Kent Meydanında sona erdi.  Burada etkinlik gösterilerle devam etti.

PİŞMANİYE ÇEKİLDİ 
Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan İl Kültür ve Turizm Müdür vekili Ercan Yamen özetle şunları kaydetti: “  Balkanlardan, Kafkasya’dan , Anadolu’nun dört bir ucundan gelip burada kaynaş olup yaşayan tüm renkleriyle Kocaeli burada. Adına kültür dediğimiz ve bizleri birbirimize bağlayan o kuvvetli bağımızı daha da güçlendirmek için hepimiz buradayız. İnsan yaşadığı şehre benzer derler. O kentin havasına suyuna, taşına, toprağına. Hepimiz güzeliz. Çünkü yaşadığımız bu kadim şehir çok güzel. Turizm haftamız her yıl artan bir güzellikle sürsün dileklerimle sözlerimi sonlarken organizasyonda yoğun emek harcayan herkese ve mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyor. Coşkumuzun, sevincimizin, umudumuzun bitimsiz olmasını diliyorum’ Konuşmaların arıdan halk oyunları ekiplerinin gösterileri, Kocaeli türkülerinin yer aldığı halk müziği konseri ve pişmaniye çekilmesiyle gösteriler devam etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817