banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

TÜRK DİNİ MUSİKİSİ BÖLÜMÜ İLK MEZUNLARINI VERDİ
  

Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuarı’nda dört yıl kurulan Türk Dini Musikisi Bölümü ilk mezunlarını verdi. Bölümden bu yıl 8 öğrenci mezun oldu. Öğrenciler, KBB Türk Tasavvuf Musikisi Korosu’nun verdiği konserin ardından düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

 

TASAVVUF KOROSU’NDAN MEZUNİYET HEDİYESİ

KBB Türk Dini Musikisi Bölümü’nden mezun olan öğrenciler için SDKM Büyük Sahne’de diploma töreni düzenlendi. Tören öncesinde KBB Türk Tasavvuf Musikisi Korosu, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk Din Musikisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi yönetiminde bir konser verdi. Konsere İzmit ilçe Müftüsü Abdülkadir Keşvelioğlu, Kandıra Müftüsü Burhan Bilgin, Sapanca Müftüsü Orhan Örnek, mezun öğrencilerin yakınları ve vatandaşlar katıldı. Konser öncesinde Kuran-ı Kerim Tilaveti okundu.

 

FATİH KOCA’DAN GÖNÜLLERE TAHT KURAN İLAHİLER

Mezun öğrencilerin de yer aldığı Tasavvuf Musikisi Korosu konserde tasavvuf müziğinin en seçkin örneklerine yer verdi. İzleyenlerin büyük beğeni ile izlediği konsere Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk Din Musikisi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Fatih Koca solo performansıyla katıldı. Dr. Fatih Koca, seslendirdiği tasavvuf müziği eserlerindeki başarısı ile izleyenlerin gönüllere adeta taht kurdu. KBB Türk Tasavvuf Musikisi Korosu’nun konseri bir anlamda bu yıl Türk Dini Musikisi Bölümü’nü bitiren öğrenciler için mezuniyet hediyesi oldu.

 

İŞTE MEZUNLAR

Konserin ardından bu yıl ilk mezunlarını veren Türk Dini Musikisi Bölümü’nün diploma törenine geçildi. Dört yıl önce bölüm haline gelen Türk Dini Musikisi Bölümü’nden bu yıl Neslihan Özoğlu, Kenan Yılmaz, Semiha Okumuş, Hatice Ellialtı, Meryem Şenocak, Zekeriya Çift, Behlül Engin ve Rukiye Yakut başarıyla mezun oldu. Öğrenciler diplomalarını aynı zamanda KBB Türk Dini Musikisi Bölümü Başkanı olan Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi ile protokol üyelerinin elinden aldı. Dört yıllık eğitim çerçevesinde binden fazla tasavvuf musikisi eserini öğrenme fırsatı bulan mezun öğrenciler, mutluluklarını aileleri ve eğitmenleriyle paylaştı. Mezuniyet gecesinde ayrıca KBB Türk Tasavvuf Musikisi Korosu’nda uzun yıllar görev yapan koro üyelerine de başarı sertifikaları verildi. 





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826