TÜRK EĞİTİM-SEN KÖRFEZ ŞUBESİ AÇILDI.
 Türk Eğitim-Sen Körfez Şubesi, siyasilerin akın ettiği bir törenle hizmete başladı. Şube Başkanlığını Yaşar Şanlı’nın yaptığı açılışta, Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, Kocaeli Ülkü Ocakları Başkan Vekili Tuğrul Gök, MHP, CHP ve Milli İttifak’ın Kocaeli Milletvekili adayları ile Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli 1. Sıra adayı Hasan Bitmez katıldı. Siyasi partilerden MHP İlçe Başkanı Zeki Gürsu ve yönetimi, MHP Derince İlçe Başkanı Emin Şimşek, CHP İlçe Başkanı Tuğman Kayalı ve yönetimi, Saadet Partisi İlçe Başkanı ve yönetimi ve sendika temsilcilerinin yer aldığı açılışa kalabalık eğitimci gurubu da ilgi gösterdi. İktidar partisi kanadından ise açılışa katılım olmadı. Şubenin açılış kurdelesini İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan ve Milletvekili adayları kesti.

Tütünçiftlik Ağadere Caddesi’nde yer alan Türk Eğitim-Sen Körfez Şubesi’nin açılışı yapılan dualar ve konuşmalarla başladı. Şube Başkanı Yaşar Şanlı yaptığı konuşmada, Milli Eğitim, üniversiteler ve Kredi ve Yurtlar Kurumlarında görev yapan 20 binden fazla eğitimcinin yetkili sesi olduklarını belirterek, ‘’Bu iktidara ve bakanlığımızın saçma sapan uygulamalarına karşı mücadelemizin bereketi, işte bu ortak sinerjiden geliyor. Türkiye’de bugün, iş ve aş sorunu varsa, orta direk kaybolmuş gibiyse, çarşı-pazarda pahallılıktan geçilmiyorsa, toplum bir şiddet sarmalına doğru sürükleniyorsa, tekrar ve yeniden eğitime dönmekten başka yol yok demektir. Körfez İlçesi, eskiden beri eğitim üzerinde kara gölgelerin bolca bulunduğu bir yer. Bazılarının adında sendika takısı olsa da, sendikacılık adına siyaset yaptıkları bir yer. Zulüm, baskı bize vız gelir. Varlığımız, meslek yemini ettiğimiz günden beri Türk varlığına armağandır’’ dedi.

Adaylar eğitim sistemini eleştirdiler.

Açılış sonrasında hep bir arada oturan ve sohbete katılan Kocaeli Milletvekili adaylarından ilk olarak MHP adayı Lütfü Türkkan açıklama yaptı. Türkkkan, eğitim ve sağlık sisteminde deneme yanılmanın kabul edilemeyeceğini belirterek, ‘’Sağlıkta deneme yanılmada hasta ölür, eğitimde de gelecek nesli kaybedersiniz. 4+4+4 sisteminde hata yaptıklarını anladılar ama geri adım atmaya cesaretleri yok’’ dedi.

Daha sonra söz alan CHP Milletvekili adayı Fatma Kaplan Hürriyet, siyasete kurban edilen bir nesil olduğunu belirterek, ‘’Bir anne ve hukukçu olarak geleceğin nereye varacağını bilemiyorum. Bize düşen görev ne olursa olsun, ihtiyaç duyduğunuz anda yanınızda olmaya hazırız. İktidar olunca tüm bu sorunları çözeceğiz’’ dedi.

MHP Milletvekili adayı Saffet Sancaklı konuşmasında, Atatürk’le ilgili bir olayı hatırlatarak, ‘’Atatürk’e, Milletvekili maaşlarının nasıl olması gerektiğini sorduklarında, öğretmenlerden fazla olmasın cevabını vermiş. Ben de size bu yapılanların son bulacağı sözünü veriyorum’’ dedi.

Milli İttifak birinci sıra adayı ve SP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez’de, 12 yıllık iktidarı sürekli sistem değiştirdiğini hatırlatarak, ‘’12 yılda 5 ayrı bakanla, 5 ayrı sistemle geldiler. Çocukların geleceği yaz boz tahtasına döndü. Var olan bir sitemi bozan bu düzeni değiştirmemiz gerekiyor’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.