banner2779
banner2752
banner2750

TÜRK MERMERİNİN YENİ ADRESİ DP WORLD YARIMCA

Türk mermeri yurtdışına DP World Yarımca’dan açılıyor

Mermer ihracatının merkezi haline gelen DP World Yarımca, taşıdığı yüklerde ilk dokuz ayda  4 kata kadar arttı.

Dünyada 40 ülkeye 4.3 milyar dolarlık doğal taş ihraç eden Türkiyenin yurtdışına çıkış noktası DP World Yarımca oldu. Depolama ve konteyner dolum hizmetleriyle 2020de mermer ihracatçılarının Marmara bölgesinde en çok tercih ettiği limanlardan biri olan DP World Yarımca, pandemi sürecinde de gerekli tüm tedbirleri alarak tam kapasiteyle çalışmayı sürdürdü. Depolama ve konteyner dolumu hizmetleri ile öne çıkan DP World Yarımca terminali, ihracatçılara sağladığı bu olanaklar ile hem mermercilerin gözdesi oldu hem de ihracatı hızlandırdı. Ayrıca depolama hizmeti ile ihracatçıların maliyetleri düştü.

Taşımalar 4 katı arttı

DP World Yarımca verilerine göre terminalden mermer ihracatında konteyner dolumları 2020de 4 kata kadar  arttı. Mermer gibi hassas bir ürünün açık olarak taşınmasına da çözüm üreterek konteynere girmesini sağlayan DP World Yarımca, böylece hem daha güvenli hem de gerek satıcı, gerek alıcı için maliyet avantajı sağladı.

Anadolunun her yerinden yükler geliyor

Ağırlıklı olarak Afyon, Isparta, Denizli, Burdur, Kastamonu, Antalya, Mersin ve Diyarbakırdan mermerlerin taşındığı limanda, ihracatlar büyük oranda tek seferde 30-40 konteyner ile yapılıyor. Mermer ocakları özellikle Orta Anadolu içlerinde bulunduğundan bu büyüklükte yükleri tek seferde taşıyacak araç bulma zorluğu oluşuyor. DP World Yarımcanın depolama hizmeti ile yükler günlere yayılarak depoya sevk ediliyor. Ayrıca yine bazı mermer ocaklarında ihraç edilecek mermerlerin depolanacağı alan bulunmadığından onlar da DP World’ün depolama hizmetinden faydalanıyor.

Müşterilere özel çözümler üretiyoruz

DP World Yarımca CEOsu Kris Adams, pandemi sürecinde dünya ticaretinin başarılı bir sınav verdiğini belirterek, Türkiye salgının başından beri küresel ticaretteki rolüyle ilgili doğru adımları attı. İhracatta doğal olarak bazı ürünlere talep artarken bazı ürünlere olan talep azaldı. Lojistik alanında da hız ve güvenlik ön plana çıktı. DP World de zamanında aldığı yerinde tedbirler ile hiçbir müşterisini hayal kırıklığına uğratmadı. Türkiyenin en önemli ihraç kalemlerinden biri olan mermerin zamanında ve kolay bir şekilde gideceği yere ulaşması da bizim için önemli bir sorumluluk. Tüm sektörlerde olduğu gibi doğal taş sektöründe de müşterilerimizi rahatlatacak çözümler üretiyoruz” dedi.

Demiryolu bağlantısı büyük avantaj sağlıyor

Demiryolu bağlantısı olan nadir limanlardan biri olan DP World Yarımca, bu özelliği ile hem maliyetleri düşürüyor hem de tek seferde büyük yükleri ağırlayabiliyor. DP World ayrıca Türkiyenin iç kesimlerinde depolama ve konteyner dolum hizmetleri vermek için çalışmalar da sürdürüyor. Depolama ve konteyner dolumunun ocak bölgelerinde yapılması hem ihracat maliyetlerini düşürecek, hem de nakliyatı hızlandıracak bir adım.

DP World Hakkında

Tüm dünyada ticaret akışına olanak sağlayan dünyanın her yerinde akıllı uçtan uca tedarik zinciri lojistiği sağlamada lider şirketiz. Kapsamlı ürün ve hizmet yelpazemiz deniz ve iç kısım terminallerinden deniz hizmetlerine ve teknoloji odaklı müşteri çözümlerine kadar entegre tedarik zincirinin tüm halkalarını kapsamaktadır.

Bu hizmetleri altı kıtadaki 51 ülkede 127 işletmelik birbirine bağlı küresel bir ağ ve büyük ve olgun piyasalardaki önemli varlığımız ile sunuyoruz. Nerede faaliyet gösterirsek gösterelim, yaşadığımız ve çalıştığımız yerlerde ekonomilere ve topluluklara pozitif katkı sağlamak için çalışarak faaliyetlerimize sürdürülebilirlik ve sorumlu kurumsal vatandaşlık katıyoruz.

134 ülkeden 56.000’den fazla çalışandan oluşan özel, çeşitliliğe sahip profesyonel ekibimiz müşterilerimize ve ortaklarımıza rakipsiz değer sunmaya kararlılıkla bağlıdır. Bunu küresel tedarik zinciri boyunca hükümetler, taşıyıcılar, tacirler ve diğer ilgililer ile olan karşılıklı faydaya dayalı ilişkilere ve ortak güven ile devamlı ortaklık temeline inşa edilmiş ilişkilere odaklanarak gerçekleştiriyoruz.

Ekonomiler, topluluklar ve gezegenimiz üzerinde olumlu ve sürdürülebilir etki sağlarken dünya ticaretini bölme ve en akıllı, en etkili ve yenilikçi çözümler oluşturma dijital vizyonumuzu daha da genişletmek için ileriyi düşünüyor, değişimi önceden seziyor ve endüstri lideri teknolojiyi kullanıyoruz.

DP World Yarımca Hakkında

Marmara’nın en büyük Konteyner limanlarından biri olarak 46 hektar alana kurulu olan DP World Yarımca limanınn kapasitesi yıllık 1,3 milyon TEU olup halen 500 kişiye istihdam sağlamaktadır.2015 yılında 550 milyon dolar yatırımla hayat geçen DP World Yarımca, İzmit Körfezi’nde amaca yönelik konteyner taşımacılığına hizmet veren ihtisaslaşmış ilk ve tek liman olmasıyla ve en ileri teknolojileri kullanıyor olmasıyla öne çıkıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751