Türk Metal Sendikası Gebze Mitingine Binlerce İşçi Katıldı
68 fabrikadan 10 bine yakın işçinin buluştuğu basın açıklamasına, Türk Metal Sendikası Gebze-Dilovası, Gebze 1 No'lu ve Çayırova şubeleri üyeleri de katıldı. 

Türk Metal Sendikası Gebze 1 No'lu Şube Başkanı Şeref Özcan, işçilere hitaben yaptığı konuşmada, "Biz metale şekil verenleriz. Metali ilmik ilmik işleyenleriz. Bizim direncimizi ölçmeyin. Biz metal işleyerek sertleştik. Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Eğer ekmek yoksa işte yok." dedi. Türk Metal Sendikası Çayırova Şube Başkanı Bilal Uça ise Türk Metal Sendikası'nın Türkiye genelinde eylemlerini sürdürdüğünü belirterek, "Ya hakkımızı verecekler ya da meydanlardan çekilmeyeceğiz." dedi. 

"BU MÜCADELEYİ EKMEĞİMİZ İÇİN VERİYORUZ" 

"Biz üretenleriz, bu mücadeleyi çoluk çocuğumuz ve ekmeğimiz için veriyoruz." diyen Türk Metal Sendikası Gebze-Dilovası Şube Başkanı Uysal Altundağ da "Türk Metal olarak patronların sendikası olan MESS ile masaya oturduk, taleplerimizi sunduk. Bizim taleplerimize 'hayır' dediler ve uyuşmazlık sürecine girdik. Madem taleplerimizi görmezden geldiler, biz de artık onların anlayacağı dilden konuşacağız. Meydanlara inecek ve hakkımızı alana kadar mücadele edeceğiz. MESS patronlarının sağduyudan uzak, kadir kıymet bilmez bu yaklaşımlarını protesto ediyoruz. Biz emeğimize saygı istiyoruz. Bu mücadeleyi büyük patronlara karşı veriyoruz. Eğer bu mücadeleden zaferle çıkmak istiyorsak, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Gazamız mübarek, yolumuz açık olsun." dedi. 

Türk Metal Sendikası'nın Türkiye genelinde başlattığı mitinglerin Çorlu'dan başlayarak yurdun dört bir tarafına dağıldığına dikkat çeken Başkan Altundağ, "Mücadele bayrağımız ülkenin her tarafında, tüm iş yerlerinde dalgalanıyor. MESS patronları işçiye olan borcunu ödeyene kadar da bu mücadele bayrağımız gönderden inmeyecektir." şeklinde konuştu. 

Gebze Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan binlerce işçi, 'MESS MESS şaşırma, sabrımızı taşırma', 'İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız', 'Direne direne kazanacağız', şeklinde sloganlar attı. Yoğun katılımın olduğu basın açıklamasında emniyet güçleri de geniş güvenlik önlemleri aldı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817