Türk Metal yüzde 14 zam istiyor
 Türk Metal Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Yakup Yıldız, 2014– 2016 dönemini kapsayacak olan, ülke genelinde 120 bin, ilimizde de 18 bin metal işçisini ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi ile ilgili basın açılaması düzenledi.

ANKET ÇALIŞMASI YAPILDI

Türk Metal Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Yakup Yıldız sendika binasında gerçekleştirdiği basın açıklamasında işçilere yönelik olarak yaptıkları anket hakkında bilgi vererek, “Sendikamızın 13 Temmuz – 16 Temmuz tarihleri örgütlü olduğu bölgelerden Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) grup işyerlerinde çalışmakta olan yaklaşık 600 dolayında temsilci ve şube yönetim kurulu üyelerinin cevapladığı anket çalışması sonuçları referans alınarak 2014- 2016 dönemini kapsayacak Toplu İş sözleşmesinin genel hatları 21 Temmuz -23 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Başkanlar kurulu ile sonuçlandırılmıştır. Başkanlar Kurulumuz çalışmaları sonucundan ortaya çıkan taslak 2 yıllık dönemi kapsayacak Toplu iş sözleşmesinin ücret artışlarında 1. Altı ayı için yüzde 14, ikinci altı ayı için enflasyon, üçüncü altı ayı için enflasyon artı 2 puan, dördüncü altı ayı için enflasyon artışı içermektedir. Sosyal yardımlarda birinci yıl için yüzde 20, ikinci yıl için enflasyon artı puan artışı içermektedir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817