banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

TÜRK OCAKLARI HELVA DAĞITTI

Yaklaşık 1000 kişilik helva dağıtımı öncesi konuşan Türk Ocakları Şube Başkanı Yücel Alpay Demir, “Yaşantısıyla, davranışlarıyla, cesaretiyle yalnızca İslam alemine değil, tüm insanlığa örnek olan, haksızlığa, zulme boyun eğmeyen, Peygamber efendimizin torunu, 4’üncü halife Hz. Ali’nin oğlu, Hz. Hüseyin ve beraberindeki çoğunluğu kadın, çocuk ve yaşlılardan oluşan Müslümanlar; Irak’ın Küfe şehrinde Yezid’in zulmünden bıkan Müslümanların davetine icabet etmek için yola koyulduğu sırada 10 Ekim 680 yılında Muaviye’nin oğlu Yezid’in ordusu tarafından Kerbela Çölü’nde pusuya düşürülerek şehit edilmiştir” şehitlerimizi rahmet ve dua ile anıyoruz ifadelerini kullandı.

MUHARREM AYI YAS AYIDIR

“Bunun içindir ki Muharrem ayı yas ayıdır” diyen Demir sözlerini, “Türk Ocakları Kocaeli Şubesi tarafından sizlere ikram edilen helvalar bu yas ayı vesilesiyledir. Yüce Allah Hz. Hüseyin ve beraberindeki müminlerin şehadetlerini kabul eylesin. Muharrem ayında tutulan oruçlar, edilen dualar kabul olsun, Müslümanlar da bu üzücü olayı örnek alarak İslam karşıtlarının ve onların maşası müşriklerin-münafıkların Müslümanların üzerlerinde oynadığı oyunlarına karşı uyanık olsunlar, Kerbela hadisesinin nedenleri anlaşılır ise İslam dünyasının bu gün içerisinde bulunduğu sorunlar çözülür, dedi.

Bbp İl başkanı Remzi Kaya, Körfez İlçe Başkanı Bayram Kurtaran, Aydınlar Ocaği başkanı Süleyman Pekin, Kocaeli Türkçüler derneği başkanı Özer Mert Özdemir, Türk Eğitim sen şube başkan vekili Feyzullah Divli ve Türk Ocağı üyelerinin katıldığı helva ikramına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826