banner2752
banner2750
banner2776

TÜRK TELEKOM’UN YAPAY ZEKÂ PROJESİNE BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ

 

Türkiye’nin dijital dönüşümünün mimarı Türk Telekom, yenilikçi teknolojileriyle aldığı ödüllere bir yenisini daha ekledi. Türk Telekom, International Data Corporation (IDC) tarafından, IDC DX Summit etkinliği kapsamında düzenlenen ‘Dijital Dönüşüm Ödülleri’nde “Network Yapay Zekâ Operasyon Karar Destek Projesi” ile “Future of Intelligence” kategorisinde birinci oldu. 

75 kurumun, 190 projesinin değerlendirildiği etkinlikte Türk Telekom, tamamen yerli ve milli olarak, açık kaynak kodlu teknolojiler ile geliştirdiği “Network Yapay Zekâ Operasyon Karar Destek Projesi” ile ödüle layık görüldü. Proje kapsamında Network Yapay Zekâ programı ile makine öğrenmesi ve ileri analitik yöntemleri kullanılarak 90’dan fazla senaryo ele alındı. Senaryolarda arıza müdahale sürelerinde azalma, proaktif arıza yönetimi ve operasyonel kalite artışı sağlanarak network operasyonları yapay zekâ ile akıllandırıldı. 

Türk Telekom’a 3 yıl üst üste ödül

Türk Telekom, Türkiye’nin dijital dönüşümüne öncülük eden bir marka olarak, kendi ve grup şirketi İnnova kaynaklarıyla hayata geçirdiği yerli ve milli projelerle IDC Dijital Dönüşüm Ödülleri’nde 3 yıl üst üste dereceye girme başarısını gösterdi. 

IDC Türkiye Dijital Dönüşüm Ödülleri hakkında

IDC Türkiye Dijital Dönüşüm Ödülleri, teknoloji, IT ve telekom sektörlerinde araştırma ve değerlendirme alanında faaliyet gösteren International Data Corporation (IDC) tarafından yer yıl, dijital ve çığır açan teknolojileri ile başarıya ulaşan kuruluşlara veriliyor.  Ödül kategorileri ve seçim kriterleri, günümüzün en kritik iş dönüşüm alanlarını yansıtacak şekilde belirleniyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2723

banner2680