banner2779
banner2752
banner2750

TÜRK YILDIZLARI NEFES KESTİ
 Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın girişimleri sonucu İzmit’in kurtuluş etkinliklerine katılan Türk Yıldızları, gösterileriyle adeta nefes kesti, binlerce vatandaş adeta nefeslerini tutarak izledi.

Yaklaşık yarım saat boyunca İzmit semalarında birbirinden tehlikeli hareketleri ustalıkla yapan Türk Yıldızları’nın pilotları lider Yüzbaşı Osman Yığcı, Üsteğmen Gökhan Esen, Yüzbaşı Ali Balcı, Yüzbaşı Şenol Çetin, Yüzbaşı Hasan Kocabaş, Yüzbaşı Kemal Koyuncuoğlu ve Yüzbaşı Ali Onur Adacı, vatandaşlardan bol bol alkış aldılar.

 

50 BİN KİŞİ İZLEDİ

 

İzmit’in kurtuluşunun 95. Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen program kortejle başladı.  Marina sahiline ulaşan kortejin ardından, sahildeki etkinlikler mehteran gösterisi ve kurtuluş türküleriyle devam etti.  Bu yıl ilk defa şehrimize gelen Türk Yıldızları’nın gösterilerini seyretmek için vatandaşlar Marina sahiline akın etti. Sadece İzmit merkezde yaklaşık 50 bin kişi nefes kesen gösteriyi seyretti. Gösteriyi İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, EDOK  Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı  Korgeneral Mehmet Daysal, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İzmit İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Karakaş, İzmit İlçe Milli eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, belediye meclis üyeleri  vatandaşlarla birlikte izledi.

 

BU YIL TÜRK YILDIZLARI

 

Başkan Doğan gösteri öncesi yaptığı konuşmasında  kurtuluş coşkusunun herkesin yaşamasını istediklerini belirterek” 2 yıldan beri Solo Türk gösterisiyle etkinliklerimize renk katıyordu. Bu sene de Hava Kuvvetleri Komutanlığının dünyada eşi benzeri olmayan 7 süpersonik uçağı Türk Yıldızları bizleri onurlandırdılar. Türk Silahlı Kuvvetleri, Türk milletinin bağrından çıkmış kahramanlar ordusudur. Tür yurdu binyıllar boyunca var olduysa bu kahraman Türk ordusunun varlığıyla mümkün olmuştur. Bu ülkenin bu günlere gelmesine, bayağımızın özgürce dalgalanmasına, ezanlarımızın okunmasına, bizim yuvamızda, şehrimizde, evimizde, özgürce yaşamamıza sebep olan ismi bilinen ve bilinmeyen bütün şehitlerimizi, kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle anıyoruz.

 

YENİ NESİLLERE KURTULUŞ COŞKUSUNU YAŞATIYORUZ

İzmit’imizin de 28 Haziranda kurtuluşuna sebebiyet vermiş o değerli kahramanlarımızı da rahmetle ve minnetle anıyoruz. Kurtuluş günleri bir anlamda sevgi, coşku, birlik ve beraberlik demekken; bir anlamda da o günlerin gerçeklerini ve nedenlerini o günlerde yaşananları hatırlama, yeni nesillere hatırlatma ve o günlerdeki ruhu yeni nesillerimize aktarma günüdür. Biz İzmit Belediyesi olarak bir taraftan sosyo-kültürel etkinliklerimizle günlük yaşantımıza renk ve tat katmaya çalışırken; bir yandan da geleceğimizde güçlendirmeye çalışıyoruz. 

 

DOSTA GÜVEN DÜŞMANA KORKU VEREN TÜRK YILDIZLARI

 

Göreve geldiğimizden buyana şehrimizin kurtuluş yıldönümünü çok daha farklı, daha güçlü şekilde kutluyoruz, kurtuluş çoşkusunu sizlere çok daha farklı yaşatmaya çalışıyoruz. ve İnşallah  bu yılda dosta güven düşmana korku veren Türk Yıldızlarımızın muhteşem gösterileriyle unutulmaz bir çoşku yaşayacağız. Bu gösteriyle diş güçlerin maşası olarak vatanımızı bölmek isteyen, askerimizin, polisimizin karşısına çıkan bu bedbahtlara da  güçlü bir mesaj vereceğiz. Yedi düvel bir araya gelse Türk bayrağını göklerden indiremez, Türk Milletini bölemez, bu vatanın birliği beraberliği ebediyete kadar sürer” dedi.




 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751