Türkan Teyze, K0-MEK’in neşe kaynağı
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları(KO-MEK) kent genelinde 70’den 70’e herkese eğitim vermeye devam ediyor. KO-MEK’in on binlerce kursiyeri arasında birçok hayat hikayesi yer alıyor. Bunlardan bir tanesi de emekli öğretmen Türkan Geniş’in hikayesi.

 

KIZININ YANINDA YAŞIYOR

88 yaşındaki Türkan Geniş, eşini kaybettikten sonra Kocaeli’de bulunan kızının yanına yerleşiyor. Kocaeli’de KO-MEK ile tanışıyor. KO-MEK kurslarına başlayan Türkan Teyze, “Yaşım nedeniyle artık kulaklarım duymuyor. Çok fazla kurslara katıldım, fakat artık eskisi gibi değilim. Sürekli hocalarımdan yardım istiyorum, onlar da bana hiç kızmadan ve sıkılmadan yardım ediyorlar” diyor. Türkan Geniş, usta öğreticiler ve kursiyerler tarafından çok seviliyor.

BONCUKLARIN DİLİNİ ÖĞRENİYOR

Türkan Geniş, “Tasarımda her dalın ayrı bir dili var. Bu kadar el becerim olmasına rağmen boncukların dilini anlayamadım. Öğrenme çabasındayım, inşallah öğreneceğim. Kimse kusuruma bakmıyor, herkesin bana karşı davranışları çok iyi. Ben bir daha böyle öğretmenleri nereden bulacağım. Allah kısmet ederse seneye de devam edeceğim, ölünceye kadarda geleceğim” sözleriyle öğrenme azmini ortaya koyuyor.

ÖĞRENCİLERE YARDIM EDİYOR

İlerleyen yaşına rağmen hayat sevincini kaybetmeyen Türkan Teyze, “Burada yaptığım takı tasarımlarıyla öğrencilere yardım ediyorum. Burada hediye yok, her şeyi satıyorum. Aldığım para karşılığında parayı cebine attı demesinler diye, fiş veriyorum. Biriken parayı da öğrencilere gönderiyorum“ ifadesini kullanıyor.

 

GENÇLERE NASİHAT VERDİ

Türkan Geniş, ihtiyacı olan çocuklara yardım etmeyi çok seviyor, fakat maddi durumunun iyi olmayışı sebebiyle, istediği yardımı veremeyeceğini düşünerek, yaptığı tasarımları hiçbir zaman hediye etmediğini, sürekli ufak fiyatlara sattığını, hatta daha fazla kazanç oluşturmak için, diğer kursiyer arkadaşlarının da yardım ettiğini söylüyor. Türkan Teyze, “Aldığım paralar iyi yerlere gidiyor. Şimdi buradaki arkadaşlarla kıyafet de toplayıp, çocukların ailelerine de yardımda bulanacağız. Günümüz gençleri alkolden, sigaradan uzak dursun. Zamanlarını böyle eğitici kurslara katılarak değerlendirsinler” diyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817