banner2779
banner2752
banner2750

 Türkiye – Azerbaycan dostluğu pekişiyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Türkiye - Azerbaycan dostluğunu Kocaeli’nde buluşturmaya başladı. Seka Azerbaycan Kültür Evi’nde Soykırım Müzesi ve Haydar Aliyev Kütüphanesi’nin açılışından sonra ziyaretçilerini ağırlıyor. Gölcük Orta Okulu öğrenci ve velileri dostluk elini ilk uzatan guruplardan biri oldu.

 

‘BİR MİLLET, İKİ DEVLET BULUŞMASI’

Açılışına aralarında TBMM Başkanvekili Meral Akşener ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in de bulunduğu çok sayıda Türk ve Azeri devlet adamının katıldığı Azerbaycan Kültür Evi ziyaretçilerini ağırlıyor. ‘Bir millet, iki devlet buluşması’ kapsamında açılışı geçtiğimiz günlerde yapılan Kültür Evi, ilk ziyaretçilerini ağırladı. Gölcük Ortaokulu 46 kişilik bir gurupla Azerbaycan Kültürü ve yaşamı hakkında Azeri görevliler tarafından bilgi aldı.

 

SOYKIRIM MÜZESİ DUYGULANDIRIYOR

Büyükşehir Belediyesi tarafından Seka kültür arazisi içinde tahsis edilen Azerbaycan Kültür Evi’ndeki müze ve kütüphane Azerbaycan Kültür Evi’nin içinde Ermeni mezalimini gözler önüne seren ve dünyada bir ilk olan Soykırım Müzesi açıldı. Ayrıca Azerbaycan’ın kurucu Devlet Başkanı Haydar Aliyev’in adını taşıyan bir de kütüphane faaliyete geçti. Soykırım müzesini dolaşan ziyaretçiler burada yaşanan soykırım görüntülerini görünce duygulandı.

 

AZERİ KÜLTÜR EVİ

Azeri Kültür Evi, Seka Kültür Arazisi içinde yer alan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen 220 metre karelik binada faaliyet gösteriyor. Azeri Kültür Evi’nde Soykırım Müzesi, Haydar Aliyev Kütüphanesi, konuk ve toplantı odaları ile mutfak yer alıyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751