TÜRKİYE, ÇOCUK İŞÇİLİĞİ İLE MÜCADELEDE BAŞARILI

İki gün süren ve yurdun çeşitli illerinden katılımcıların yer aldığı "Çocuk İşçiliği ile Mücadele Eylem Planlarını Hazırlama" konusunun ele alındığı sempozyumla ilgili açıklamada bulunan UNICEF Danışmanı Dr. Ayşe Şule Çağlar, Türkiye’nin çocuk işçiliği ile mücadelede başarılı olduğunu söyledi. İki gün boyunca uzmanların konuyla ilgili görüşlerini dile getirdiği İzmit’teki sempozyumun çok yararlı geçtiğini söyleyen Çağlar “ iki gün boyunca çalışan çocuklar için eğitsel, sosyal neler yapılabilir, çalışan çocuklar ve aileleri nasıl sosyal korumaya alınabilir, yoksulluğu giderici programlar neler olabilir gibi konuları konuştuk. Sempozyumun ilk amacı çalışan çocuklar konusunda duyarlılığı arttırmak ve katılımcılara çocuk işçiliğiyle mücadele konusunda bilgi ve beceri kazanmalarını sağlamaktı. Çocuk işçiliği çok faktörlü bir sorundur, bunun çözümünde herkese görev düşüyor. Hiçbir kurum tek başına bu sorunu çözemez. Türkiye olarak çocuk işçiliği ile mücadele konusunda eskiye göre dünyada iyi bir yerdeyiz.

ORTAK MÜCADELE

Türkiye çocuk işçiliğiyle mücadelede 2006 yılında Uluslararası Çalışma Örgütü tarafından dünyada örnek ülke ilan edilmişti. Türkiye'de çocuk işçiliğiyle mücadelede çok güzel modeller geliştirildi ve bütün bunlar dünyaya tanıtıldı. İşveren örgütleri ve işçi sendikaları çocuk işçiliğiyle inanılmaz mücadeleler verdi. Çocuk işçiliği Türkiye'de 1994 yılında 15,9 iken, 2012'de 5,9'a düştü. Türkiye çocuk işçiliğinde çok başarılı bir ülkedir. Bütün kurumlar bu işe çok sahip çıktı.  Türkiye elinde geliştirmiş olduğu modelleri, dünyaya örnek olarak gösterilen modelleri biraz daha genişletirse bu sorun Türkiye'nin baş edemeyeceği bir sorun olmaz” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817