banner2779
banner2752
banner2750

Türkiye'nin en büyük Kadın Yaşam Merkezi'nin temeli atıldı

 

Türkiye’de ilklere imza atan İzmit Belediyesi bir ilke daha imza attı. Türkiye’nin en büyük Kadın Sosyal Yaşam Merkezi’nin temeli İzmit’te atıldı. İzmit Belediyesi’nin prestij projelerinden bir olan Kadın Sosyal Yaşam Merkezi’nin temel atma törenine İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ev sahipliği yaptı.

 

Temel atma törenine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Şahin, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Ak Parti Kocaeli Milletvekilleri Fikri Işık, Mehmet Ali Okur, Sibel Gönül ve Zeki Aygün, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sezer Komsuoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Kaymakamı Sabit Kaya,  Ak Parti İl Başkanı Mahmut Civelek ve yönetimi, Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Oya Tuncel, Ak Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz ve yönetimi, Ak Parti İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş, İzmit Belediyesi Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda davetli katıldı.

 

KADINA VERDİĞİMİZ ÖNEMİN GÖSTERGESİ

 

İzmit Mehter Bölüğü’nün gösterisi ile başlayan temel atma töreninde söz alan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “ Bugün burada bulunma nedenimiz olan Kadın Sosyal Yaşam Merkezi’nin hem ilçemiz hem de ülkemiz için büyük önemi var. Çünkü bu merkez kadınlarımız için önem taşıyor. Bu merkez kadınımıza verdiğimiz değerin göstergesi. Kadın haklarını Dünya’da tanıyan ilk devletlerden biri olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bugün Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde ülkemizde kadının temsilinden tutun, sosyal haklarına, şiddet görmesinin önüne geçilmesinden, eşit haklara sahip olmasına kadar pek çok konuda çalışmalar yürütmektedir. Bizde hükümetimizin çizdiği bu yolda kadınlarımıza hizmet etmek adına bu merkezi yapacağız” dedi.

 

BİR YIL İÇİNDE TAMAMLANACAK

 

İzmit’te yaşayan kadınlarımız kendilerine ait, kendilerini ifade edecekleri bir ortam bulmakta zorlandıklarına dikkat çeken Başkan Doğan, ”İşte biz bu duruma son vermek için bugün burada bu merkezin temelini atıyoruz. Bu merkezimiz kadınlarımızın sosyal alanda daha güçlü bireyler haline gelmelerine olanak sağlayacak eğitim, hobi, sportif aktiviteler, meslek geliştirme ve sağlık alanındaki ihtiyaçlarının karşılanacağı bir merkez olarak hizmet verecek” dedi. Merkezin yapımını 1 yıl içinde tamamlamayı hedeflediklerini söyleyen Başkan Doğan merkezde aşçılık, takı tasarımı, yabancı dil, ev ekonomisi, moda tasarım, ahşap boyama, cam boyama, ebru, hat, resim, heykel, seramik ve daha birçok mesleki kursun açılacağına dikkat çekerek “ bu tesisin şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

KOCAELİ UYUM İÇİNDE ÇALIŞARAK İLERLİYOR

 

Kadınların başımız tacıdır, onlar için ne yapsak azdır diyerek sözlerine başlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanımız bugün burada çok önemli bir işe imza atıyor. Biz Kocaeli’de uyum içinde çalışıyor ve ilerliyoruz. Kadınımız ilerliyor, çocuğumuz ilerliyor, Kocaeli ilerliyor” dedi.

 

PROJE UMUT VERİCİ

 

TBBM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Kocaeli Milletvekili Sibel Gönül, projenin en başından beri kendisini çok heyecanlandırdığını söyleyerek merkezin Kocaali’deki önemli bir eksiği kapatacağına dikkat çekti. Projenin Kocaeli için Türkiye için heyecan verici olduğunu söyleyen Gönül merkezin açılmasıyla birlikte Kocaali’deki kadınlar için çok şeyin değişmiş olacağını ifade etti.

 

Konuşmasında Kocaeli’de görev yapan tüm kurumların uyum içinde ve ülke gelişimine katkıda bulunmayı hedefleyerek çalıştıklarına dikkat çeken Kocaeli Valisi Ercan Topaca “bu şehirde yapılan her çalışma bir eksiği gideriyor. Atılan her adım Kocaeli’yi bir adım daha ileriye taşıyor. Bugün burada temelini açtığımız merkez kadınlar için çok önemli bir eksiği giderecek. Ben projede büyük emeği olan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan başta olmak üzere bu projeye emek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK MERKEZİ OLACAK

 

Soğuk havada gönüllerimizi ısıtan bir projenin temel atma töreninde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Şahin, Kocaeli’nin Türkiye’ye örnek bir şehir olduğunu söyledi. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın bu projesinin Türkiye’nin en büyük Kadın Sosyal Yaşam Merkezi projesi olduğunu söyleyen Şahin, “ Bu merkez Türkiye’nin en büyüğü olduğu gibi Avrupa’da da örnek gösterilecek bir proje.  Maliyeti 10 trilyon olan bu projenin 5 Trilyonu’nu bakanlığımız geri kalanını İzmit Belediyesi karşılayacak. Kocaeli çok uyumlu çalışan, Ankara’yı sunduğu projelerle sürekli sıkıştıran, gelişime odaklanmış, başarılı bir şehir. Türkiye’nin en güçlü teşkilatlanması bu şehirde. İzmit kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla çalışıyor. Kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla biz biriz. Biz hep birlikte Türkiye’yiz” dedi.

 

AVRUPA’YA ÖRNEK PROJE

Cephanelik Bölgesi’nde mevcut doğal dokuya zarar vermeden, imar planlarında sosyal ve kültürel tesisler alanı olarak belirlenen 40 dönümlük arsa üzerinde yapılacak olan Kadın Sosyal Yaşam Merkezi’nden yılda yaklaşık 500 bin kadının yararlanması hedefleniyor. Maliyeti 10 trilyon olan merkez 4.836 metrekare, 1.410 metrekare ve 225 metrekare olan 3 binadan oluşacak. Binalarda mesleki kurs odalarının dışında spor salonları, soyunma odaları, kapalı havuz, cilt bakım odası, masaj odası, hamam, buhar odası, vitamin bar, sergi salonu, konferans salonu, satış birimleri ve pony ahırları bulunacak.

Proje alanında 743 metre yürüyüş yolu, pergolalar, süs havuzu, 47 araçlık otopark, yeşil alanlar, amfi tiyatro ve sahne, 1000 metrekare at binme eğitim parkuru, fuar ve stand alanları ile seyir terasları bulunacak.












Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751