TÜRKİYE’NİN İLK PASTACILIK OKULU İZMİT’TE
 TÜRKİYE’YE MODEL

 

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, pastacılık okulunu ziyaret ederek ilgililerden bilgi aldı. İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, Kocaeli Pastacılar Odası Başkanı Yaşar Yılmaz ve Halk Eğitim Müdürü Salih Aydın’ın da aldığı ziyarette konuşan Başkan Doğan, Türkiye’de hep ilkleri yapan belediye olduklarını belirterek”  ülkemizde bir çok sektörde olduğu gibi pastacılık sektöründe de kalifiye eleman sıkıntısı yaşanıyordu. Bu ihtiyacı düşünerek bu okulu açtık. Türkiye’ye bu alanda da örnek olacağız. Burada emeğimize değer bir iş yapılıyor. Eğitim gören arkadaşların gözlerindeki heyecanı görmek bizleri de heyecanlandırıyor” dedi.

 

İSTİHDAM GARATİLİ

 

Kocaeli Pastacılar Odası Başkanı Yılmaz da “ bizim sektörde kalifiye eleman bulmak oldukça zor. Yıllarca bunun sıkıntısını çekiyoruz. Artık Belediye Başkanımızın destekleri sayesinde bu sıkıntımız sona erecek. Okulu bitirenlerin iş bulamama gibi bir endişeleri de olmayacak” şeklinde konuştu.

Ayazma Kültür Merkezi içeresindeki Pastacılık Okulu’nda geçtiğimiz Şubat ayında başlayan ve 5 ay sürecek eğitime katılan kursiyerlere İŞKUR tarafından günlük 20 Lira ücret ödendiğini söyleyen yetkililer” 24 kursiyerin hafta içi her gün 09.00-15.30 saatleri arasında eğitim gördüğü okulda pastacılık ile ilgili tüm bilgilerin yanında börek çeşitlerinin yapımı ve pastane işletmesinde uygulanacak hijyen konularında da bilgiler veriliyor. Ayrıca, kursiyerler genel sağlık sigortası ve iş kazası meslek hastalıkları sigortasından da faydalanıyorlar” dediler. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817