TÜRKİYE’NİN MUHTARLARI İZMİT’TE BULUŞACAK

Muhtarlarla ilgili yaptığı çalışmalar bütün Türkiye’ye model olan Başkan Doğan, 16 Ekim’de yurdun dört bir yanından muhtarları İzmit’te konuk edeceklerini söyledi. Doğan konuyla ilgili olarak düzenlediği basın toplantısında ” İzmit’te bir ilki gerçekleştirecek olmanın heyecanı içindeyiz. Göreve geldiğimiz 2009 yılından itibaren muhtarlarımızla son derecek uyumlu bir çalışma göstererek  birlikte Türkiye’ye model olacak bir işbirliğini oluşturduk.

 

MODEL OLDUK

 

Daha muhtarlık müdürlüğünün lafının bile geçmediği, muhtarlıkların kapatılmasının konuşulduğu bir dönemde ben tersini iddia ederek Muhtarlık Hizmet Birimini kurdum. Kurduğumuz birim sayesinde  muhtarlarımıza her türlü kolaylığı ve yardımı saylayıp, her ay toplantılar ve sosyal etkinlikler yaparak önemli bir süreci başlattık.

 

GURURUNU YAŞAMAK HAKKIMIZ

 

Yaklaşık 3 yıl önce “ herkesin bir günü var da neden muhtarların da bir günü olmasın “ diyerek mahallenin, annesi, babası, dert annesi, dert babası olan, her yönüyle devletimizin eli ayağı olan  muhtarlarımızın gününü kutlamaya başlayan ilk belediye de İzmit Belediyesi’dir. Bizim sevincimiz, 7,5 yıl önce başlattığımız Muhtar hizmet birimimizin bugün hukuki bir kurum haline gelerek ilçe belediyelerinde muhtarlık müdürlüğü, büyükşehir belediyelerinde de muhtarlık daire başkanlığına dönüşmesiyle 3 yıl önce başlattığımız muhtarlar gününün resmi gün olarak ilan edilmesidir. Bunun da gururunu da yaşamak hakkımız. Şimdi yeni bir modeli daha yaparak,. İzmit’te tüm Türkiye’deki muhtarların buluşmasını sağlayacağız. Bu etkinlik ve  kutlamaların Türkiye boyutuna taşınmasını arzu ediyoruz. 81 ilden muhtar dernek yöneticilerinden oluşan yaklaşık 1000  muhtarı şehrimizde misafir edeceğiz. Muhtarlarımıza yaptıkları hizmetler için halkımız adına teşekkür ederim” dedi.

Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Vedat Yoldaş’da Doğan’ın kendilerine ayrı bir değer verdiğini belirterek “ Türkiye’nin en şanslı muhtarları bizim ilimizdedir. Göreve geldiği ilk günden beri bizleri her zaman önemseyip ayrı bir değer veren başkanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır” şeklinde konuştu.

Başkan Doğan’ın muhtarlar günüyle ilgili düzenlediği toplantıya Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Vedat Yolda, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve mahalle muhtarları katıldı. Yaklaşık 1000 muhtarın İzmit Buluşması 16 Ekim Pazar akşamı Welborn Otel’de gerçekleşecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817